Fgenet
Shopping / Home and Garden

Zakelijk succes vieren met een sigaar?

Er zijn verschillende manieren om zakelijke successen te vieren. Je kunt een champagnefles ontkurken om te vieren dat je een zakelijke mijlpaal hebt bereikt, je kunt lekker uit eten gaan om een zakelijk succes te vieren of je kunt een lekkere borrel pakken om jezelf en je team te belonen voor het harde werk. Ben je een liefhebber van sigaren en heb je iets te vieren op de werkvloer? Dan kun je er ook voor kiezen om een sigaar op te steken met enkele collega’s en/of klanten onder het motto”roken moet mogen“.

 

Vroeger werden sigaren wel vaker gebruikt om zakelijke successen te vieren, maar tegenwoordig kiezen toch meer mensen ervoor om een flesje champagne open te schieten of een etentje te organiseren. Wordt het roken van een sigaar nog wel geaccepteerd als je iets te vieren hebt? Het antwoord op deze vraag, lees je op deze pagina.

 

Een sigaar: het symbool van zakelijk succes

Net zoals bij flessen wijn het geval is, heb je sigaren in allerlei prijsklassen. Heb je een dure sigaar om op te steken als je een zakelijk succes te vieren hebt, dan laat je zien dat je het goed voor elkaar hebt. Een sigaar is dus niet alleen leuk om op te steken als je zakelijk succes hebt, maar is bovendien een goede manier om te laten zien hoe goed je het al voor elkaar hebt in het leven. Daar komt nog bij dat de duurdere sigaren zo’n complexe smaak hebben, dat het echt een feest is om een sigaar op te steken als je iets te vieren hebt.

 

Net zoals het geval is bij het drinken van een glas champagne, heeft het roken van een sigaar ook een bepaalde uitstraling. Steek je een sigaar op, dan zie je er extra stijlvol en succesvol uit en in sommige situaties en sommige omgevingen is dit zeker positief.

 

Een sigaar roken om zakelijk succes te vieren: wel of niet doen?

Het roken van een sigaar is zeker niet geschikt voor iedere gelegenheid, maar in bepaalde branches, bepaalde gezelschappen en bepaalde omgevingen is het zeker een goede manier om zakelijke successen te vieren. Om te bepalen of het roken van een sigaar voor zakelijk succes wel of niet iets voor jou is, moet je je bepaalde dingen afvragen. Ten eerste is het belangrijk om je af te vragen hoe de gemiddelde collega in jouw branche tegen sigaren aankijkt. Worden sigaren echt als vieze rookstokken gezien in de branche waar je in werkt, dan kun je beter geen sigaar opsteken als je een zakelijk succes wil vieren. Wordt er regelmatig gesproken over goede sigaren en weet je dat jouw collega’s sigaren op z’n tijd wel kunnen waarderen, dan kan het opsteken van een sigaar wel.

 

Daarnaast moet je kijken naar het gezelschap waar je mee bent. Vraag je af of de mensen binnen dit gezelschap blij wordt van een dikke sigaar in hun mond en als dit het geval is, zit je veilig. Denk je dat de meerderheid van het gezelschap hun neus zal ophalen als je sigaren tevoorschijn haalt, dan kun je jouw sigaren beter voor een andere gelegenheid bewaren.

 

Tot slot moet je kijken naar de omgeving waar je jouw sigaar op wil steken. Op kantoor is het roken van een sigaar sowieso al niet mogelijk (behalve als je in de ongezellige rookruimte gaat zitten), maar soms kun je een sigaar ook beter niet opsteken in een openbare ruimte. Zit je op een terras waar veel kinderen zitten, zit je in een restaurant waar niet gerookt mag worden of zit je met veel mensen dicht op elkaar, dan kun je beter geen sigaar opsteken. Kinderen hebben last van sigaren, je moet het restaurant verlaten om een sigaar te kunnen roken en als je met veel mensen bij elkaar zit, is de rook van een sigaar ook niet zo fijn.

 

Een sigaar roken voor zakelijk succes? Stijlvol, maar niet altijd

Het opsteken van een sigaar om zakelijk succes te vieren is zeker stijlvol, maar dan moet je het wel op het juiste moment, met de juiste mensen en in de juiste omgeving doen. Is het moment precies goed, zit je met sigaarliefhebbers en zit je in de juiste omgeving, dan kun je zeker een sigaar opsteken om jezelf en je collega’s te belonen voor het harde werken. Is een van de elementen niet aanwezig, dan kun je beter een fles champagne (laten) ontkurken om zakelijke succes te vieren.

https://www.zakelijksucces.nl/