Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

Plekken in huis die tijdens een schoonmaakbeurt vergeten worden

Dat hygiëne enorm belangrijk is voor de gezondheid is algemeen bekend. Stofzuigen, dweilen, poetsen, bij sommigen is dit een dagelijks ritueel, anderen zien dit liever als een wekelijkse taak.

Toch zijn er veel plekken binnenshuis die onbewust worden overgeslagen en daardoor onvoldoende gereinigd worden. In dit artikel worden deze verschillende plekken behandeld, om de schoonmakers zich bewust te maken van de onbekende plekjes in huis en de niet-schoonmakers motivatie te geven.

Lichtschakelaars

Een onmisbaar object in het huis; de lichtknopjes. Dagelijks worden de schakelaars meerdere keren aangeraakt om de lampen in werking te stellen. Echter worden de knopjes vaak vergeten tijdens de schoonmaakbeurt.

Wanneer er wordt gekeken naar het aantal bacteriën op de handen, dat met een druk op de knop grotendeels zal worden overgedragen aan de lichtschakelaar, wil je de knopjes maar al te graag schoonmaken. Zo blijkt uit verschillende onderzoeken dat het aantal bacteriën op de handen varieert tussen de 39.000 en 4.600.000. Daarnaast is gebleken dat een hand 150 verschillende soorten bacteriën bevat. Vergeet je de lichtknopjes de volgende keer niet?

Tapijt

Een reiniging van het tapijt wordt voor velen als een grote klus gezien. Met behulp van een tapijtreiniger wordt het vloerkleed vrijgemaakt van de bacteriën. Door het vloerkleed onvoldoende te reinigen, zal de levensduur afnemen.

Prullenbakken

Enkel de vuilniszak verwisselen, zal geen invloed uitoefenen op de hygiëne van de bakken. Zo is het aangenaam somtijds de bodem leeg te zuigen met de stofzuiger. Met een desinfecterend schoonmaakmiddel af en toe de bak schoonmaken is ook geen overbodige luxe, aangezien er veel bacteriën achterblijven.

De vaatwasser

De vaatwasser maakt inderdaad servies schoon, maar dit neem niet weg dat de vaatwasser geen reiniging vereist. De vaatwasser kan vervuild worden voor achtergebleven etensresten, waardoor het apparaat na loop van tijd zal gaan ruiken.

http://fayon.nl

Gerelateerde artikelen

Wat je moet weten over potgrond

Een duurzame houten picknicktafel die jaren meegaat

Energie aanbieders vergelijken doet u hier