Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

Hulpmiddelen voor ouderen

Voor steeds meer ouderen is de toelating tot een verzorgingstehuis een lastige opgave. De plekken zitten overvol en de aanvragen blijven binnenstromen. Dankzij de ontwikkelingen en uitvindingen wordt het ouderen gemakkelijker gemaakt een langere tijd in hun huidige huis te verblijven. Hieronder volgen enkele hulpmiddelen voor ouderen, kinderen en mensen met een handicap.

Toilet

De anti-bacteriele luiers voor volwassenen en senioren zijn al in algemeen gebruik. De luiers bevatten absorberende vezels en dankzij het ademende materiaal geeft het een comfortabel gevoel. Echter staan niet alle ouderen het gebruik van een luier toe. Voor deze personen is het mogelijk het toilet zodanig aan te passen dat moeizame bewegingen niet nodig zijn. Bij een persoon dat slecht te been is, zal een verplaatsing de kans op vallen vergroten. Een wandbeugel of armleuning kan het persoon meer grip geven. Daarnaast is de aanschaf van een elektronische toiletbril een mogelijke oplossing. Het afvegen is niet meer nodig, doordat de bril beschikt over een CPU-gestuurde zelfreinigings- en luchtdrogingsfuncties.

Douche

Ook het douchen kan vermoeiend zijn, helaas is er geen ontkomen aan. Aanpassingen kunnen nare gevolgen kunnen voorkomen. Een lichaamsdroger is uitermate geschikt voor ouderen en kinderen  als valpreventie, maar ook voor mensen met een gevoelige huid zoals psoriasis of brandwonden kan de droger voordelen brengen. Door het klikken op de veilige luchtdrukknop creëert de krachtige motor en verwarmer een aangename luchtstroom om het lichaam te drogen.

Bed

Naar bed gaan kan een opgave zijn. De beweging dat gemaakt moet worden om van een zithouding tot lighouding over te gaan, vraagt veel kracht. Een bedsteun kan ouderen of mindervaliden meer steun bieden. Het opstaan kan gemakkelijker worden dankzij een pakpaal. Het handvat hangt boven het kussen en kan vastgepakt worden om jezelf omhoog te trekken. Hierbij wordt er minder druk op de rug gelegd en kan dit mogelijke breuken voorkomen.

http://lavicta.nl