Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

Ontwikkelingen in het vastgoed

Terwijl er veel economische sectoren onder druk staan, blijft vastgoed nieuwe beleggers aantrekken. De vastgoedbranche is een branche die interessant genoemd kan worden. De interesse komt vooral voort uit de sterke basis van de vastgoedsectoren in combinatie met gunstige marktvooruitzichten op de lange termijn. Dit is in vergelijking met andere beleggingscategorieën in Nederland en wereldwijd. In de vastgoedbranche zal er in ieder geval een aantal kleine veranderingen plaatsvinden, die wellicht wel een grote impact hebben. Verder in het artikel lees je er meer over.

 

Actualiteit

Je zult vast wel gehoord hebben dat de huizenprijzen in tijden niet zo hard zijn gestegen als in de afgelopen jaren. In kwartaal één van 2021 werden bestaande woningen gemiddeld liefst vijftien procent duurder. Dit percentage is in vergelijking met dezelfde periode, maar dan een jaar eerder. De hogere prijzen zijn vooral een gevolg van het tekort aan beschikbare huizen, wat gecombineerd wordt met hypotheekrentes die laag zijn. Het gevolg hiervan is dat huizenkopers hogere hypotheken kunnen krijgen en de prijs hiermee opdrijven. Mocht je eenmaal de juiste woning hebben kun je verder gaan kijken. Een eigen woning betekent ook onderhoud. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel zaken onzeker zijn geworden, maar dat betekent niet dat je de vastgoed uitdaging niet aan kunt gaan. Een vastgoedadviseur kan van hulp zijn door een burg te slaan tussen complexe vraagstukken in onderhoud en goede uitvoering.

 

Technisch vastgoedbeheerder

Er zijn bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in vastgoedmanagement. Bij het vastgoedmanagement komt echter meer kijken. Een sterk vastgoedmanagement bedrijf wil de klant namelijk waarde geven. De technisch vastgoedbeheerder zal advies willen geven wat slim, op maat en begrijpelijk is. Het bedrijf zal het advies willen afstemmen op de situatie waarin de klant zich bevindt. Een technisch vastgoedbeheerder doet nog meer naast het adviseren, want de specialist besteedt ook veel tijd aan de volgende zaken: het verbeteren van vastgoed, het verduurzamen van vastgoed en de begeleiding van klanten in het onderhouden. Je weet nu dus wel waar je terecht kunt voor verduurzamingsadvies, of voor een meerjarenplanning. Een bedrijf wat geschikt is, zal de consument in ieder geval kunnen helpen met technisch beheer, verduurzaming, een meerjarenonderhoudsplan, consultancy en voorbereiding en toezicht.

http://laan35.nl

Gerelateerde artikelen

Speelgoed en kleding bekijken

Essenza hoeslakens

Ben je van plan om een plastic aquarium te kopen?