Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

Werkzaamheden van dakbeheer

Bij het onderhoud van een huis wordt vaak gekeken naar het schilderwerk, metselwerk en binnenwerk. Echter wordt de staat van het dak vaak over het hoofd gezien. Ondanks de garantie zal het dak toch na verloop van tijd toe zijn aan onderhoud. Veel ondernemingen zijn gespecialiseerd in het dakbeheer, maar voor welke taken kan men bij deze ondernemingen terecht?

 

Vernieuwing

Meestal is aan de staat van het dak te zien of het toe is aan renovatie. Zo zullen lichte scheurtjes of belletjes dankzij de vezels op het dak ontstaan. Oude dakpannen zullen inleveren op kwaliteit en zullen lekkage als gevolg hebben. Het vernieuwen van een pannendak is tijdrovend en helaas een grote investering Maar de vernieuwing zal u jarenlang voorzien van bescherming zonder maandelijkse kosten door reparaties.

Bij vernieuwing van platte daken wordt vaak een dakisolatie bijgevoegd. De isolatie houdt de warmte  binnen de muren en voorkomt energieverspilling. Het kan zijn dat het huidige isolatiemateriaal verouderd is en niet meer de optimale bescherming kan bieden. Een dakdekker zal voor u klaarstaan om dit probleem te verhelpen met materialen die met de tijd meegaan.

 

Reiniging

Dankzij een professionele reiniging van het dak zal dit de levensduur verlengen. Door dagelijkse vervuiling, zoals vogeluitwerpselen, mossen en algen, zal de kwaliteit achteruit gaan. Ook weersomstandigheden kunnen het dak schade opleveren, met verkleuring, aanslag en broze dakpannen tot gevolg. De onderneming zal aan de hand van uw soort dakbedekking de juiste reiniging toepassen.

 

Schoorsteen

Naast het dak behoeft ook de schoorsteen periodiek onderhoud. Weersinvloeden kunnen de bovenplaat van de schoorsteen beschadigen, waardoor er scheuren ontstaan. Dit kan worden verholpen met behulp van een kunststof bovenplaat. Dit soort bovenplaten houden het vocht tegen en zullen bijdragen aan het behouden van de kwaliteit. Openingen en aansluitingen worden dankzij lood afgesloten.

 

https://www.economy.nl