Fgenet
Shopping / Home and Garden

Schemerlampen voor iedereen!

Als je echt een warme, spannende, uitnodigende en gezellige sfeer wilt creëren in de gewenste kamer, dan kan een schemerlamp daar zeker bij helpen! Het doel van schemerlampen is namelijk om in een bepaalde ruimte het effect van een schemering, als(of) het donker gaat worden, te laten ontstaan. Op welke plekken in bijvoorbeeld de woon-, eet-, slaapkamer of hal kan schemerverlichting geplaatst worden?

Je kan een staande schemerlamp gebruiken, maar ook aan de muur of hangend aan het plafond. Dit om niet alleen op een enkel punt in de kamer licht te hebben zoals het geval is bij een spot. Wat kenmerkend is voor schemerlampen is dat er een ronde of vierkante (en vaak witte) kap op zit om het schemereffect te kunnen krijgen. Neem bijvoorbeeld een gezellig avondje (in het donker) rondom de eettafel en goeie sfeerverlichting is dan zeker belangrijk. Het advies is om dan een tafellamp aan te schaffen. Een ander groot voordeel van een schemerlamp kan te pas komen als je kinderen hebt. De meeste kinderen vinden het fijn om met een wat zwakker te licht te gaan slapen. In dat gevat zal een wandlamp of staande schemerlamp vlakbij het bed handig zijn.

 

Ook in je eigen slaapkamer kan het fijn zijn om toch nog een beetje licht te hebben om bijvoorbeeld nog even snel wat te lezen of ook gewoon voor tijdens het slapen. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld een klassieke schemerlamp erg mooi staan op een ouderwets houten bureau. Het is namelijk erg fijn om (vooral) ‘s avonds te werken of huiswerk te maken met voldoende/net genoeg licht. Het materiaal dat hier vooral bij past is metaal en de kleuren brons en staal zijn kenmerkend voor een klassieke stijl. Schemerlampen zijn er dus voor alle leeftijden en dus ook te vinden in verschillende soorten stijlen en materialen. Houten schemerlampjes passen bijvoorbeeld goed in de tuin of juist een wandlamp die voorzien is van een sensor. Wil je voor binnen wat fris en moderns hebben? Neem dan een schemerlamp met een witte of beige kap! Ook glas wordt als materiaal gebruikt en zorgt voor een zachte schemering.        

https://www.directlampen.nl/lampen/schemerlampen