Fgenet
Shopping / Home and Garden

Lees dit als je van plan bent een vijverpomp te kopen

Als je ooit een vijver hebt aangelegd, bijvoorbeeld in je tuin, dan weet je dat daar een hoop bij komt kijken. Er moet bijvoorbeeld ook verschillende spullen aangeschaft worden, waaronder een vijverpomp. Althans, in veel gevallen is dat wel verstandig. Hoe dan ook, als je inderdaad een vijverpomp aan wilt schaffen om één van de redenen waar we het zo meteen nog over zullen hebben, dan kan je voor een lastige keuze komen te staan. Want wat is een goede vijverpomp? En wat voor vijverpomp heb jij precies nodig? Om je te helpen bij de keuze, geven we in dit artikel uitleg over het nut van een vijverpomp en gaan we dieper in op de redenen waarvoor je er één kunt gebruiken. Daarnaast geven we je ook nog enkele andere adviezen voor de koop.

Wat doet een vijverpomp precies?

Een vijverpomp is een apparaat dat voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen praktische doeleinden en de meer uiterlijke doeleinden. Wat dat laatste betreft, is het bijvoorbeeld zo dat je een vijverpomp nodig hebt als je een fontein in je vijver aan wilt leggen. Een fontein kan immers alleen werken wanneer er onder druk water door gepompt wordt en daar is dus een vijverpomp voor nodig. Tot deze groep kunnen we verder de vijverpomp als hulpmiddel bij een waterval rekenen, hoewel de werking hier uiteraard anders is. In dit geval wordt het water namelijk alsmaar weer omhoog gepompt, zodat het steeds opnieuw naar beneden kan lopen. Bij een aangelegd beekje in je vijver is dat uiteraard ook het geval. Nog vaker wordt een vijverpomp echter gebruikt voor de praktische doeleinden waar we al over spraken, en dan wel één praktisch doel in het bijzonder. Het is namelijk zo dat het water in een vijver na verloop van tijd troebel wordt en vol met viezigheid komt te zitten. Dit is om verschillende redenen vervelend. Ten eerste kun je het onderwaterleven amper volgen, wat toch één van de charmes is van ene vijver, en daarnaast is het voor de vissen en dergelijke die er leven ook geen fijne situatie. Met een vijverpomp valt dit op te lossen. Een vijverpomp is namelijk in staat om het vuile water richting een filter te pompen, waardoor het vieze water gereinigd wordt.

Advies bij de aanschaf van een vijverpomp

Wanneer je een vijverpomp wilt kopen, is het allereerst van belang om al het voorgaande in ogenschouw te nemen. Daaruit kun je namelijk al het allerbelangrijkste afleiden wat komt kijken bij het kopen van een vijverpomp, namelijk dat je een vijverpomp koopt die doet wat jij nodig hebt. Zo heb je voor het reinigen van je vijver een zogenoemde filterpomp nodig, zijn er speciale pompen voor het creëren van vijvers en bestaan er pompen die uitsluitend gebruikt worden voor de aanleg van een beekje. Daarnaast is het van belang dat je een goede keuze maakt tussen het type waaier van de pomp. Je hebt namelijk open waaier, halfopen waaiers en gesloten waaiers. Open waaiers zijn het meest geschikt voor vuil water, gesloten waaiers fungeren beter bij schoon water. Verder is het handig om te onthouden dat de ene vijverpomp meer energie gebruikt dan de andere, waarbij het vaak zo is dat nieuwe modellen het zuinigst zijn. Zelf heb ik mijn vijverpomp gekocht bij Vijverbenodigdheden.nl. Dis is een webshop met een ruim assortiment vijverpompen. Wat ik fijn vind aan deze webshop is dat ik online via de chat goed geadviseerd ben.

https://www.vijverbenodigdheden.nl/vijver-aanleggen/vijverpompen