Fgenet
Shopping / Home and Garden

Je defecte IPhone laten repareren

Het kan voor flink wat irritaties zorgen, als je IPhone niet meer zo werkt als hij hoort te werken. Een gebruikelijke reactie is dan ook om de IPhone maar te koop aan te bieden en zelf een gloednieuwe aan te schaffen. Dit is echter totaal niet nodig, sterker nog: het is zeer onverstandig. Raadzamer is het namelijk om je IPhone simpelweg te laten repareren. Waarom dat zo is, is het hoofdonderwerp van dit artikel en gaan we zo meteen dan ook uitvoerig behandelen, maar eerst gaan we nog even kijken naar welke reparaties er allemaal mogelijk zijn.

Kleine en grote reparaties, alles is mogelijk

Omdat een smartphone altijd een behoorlijk complex apparaat is, kan er ook van alles stuk aan gaan. Elk afzonderlijk deel, en dat zijn er nogal wat, kan namelijk kapotgaan. Ook bij een IPhone. Toch heeft het ene defect wel grotere gevolgen dan de andere. Je hebt mankementen die hoogstens voor wat kleine irritaties zorgen, terwijl andere defecten continu voor problemen zorgen en altijd in het zicht zijn. Tot die laatste groep kunnen we onder andere het kapotte scherm rekenen. Dit is ongetwijfeld het euvel dat het vaakst voorkomt en eigenlijk steevast veroorzaakt wordt door een val. Omdat een IPhone 6 bijzonder dun is, kan het scherm hiervan overigens ook stukgaan, wanneer je er op gaat zitten. Gelukkig kan dit wel opgelost worden, namelijk door een nieuw LCD-scherm en een nieuw glas te plaatsen. Andere grote reparaties zijn bijvoorbeeld het vervangen van een Sensor Flex-kabel of het plaatsen van een nieuwe behuizing. Kleinere reparaties zijn bijvoorbeeld het vervangen van de Aan/Uit-knop. In sommige gevallen werkt deze knop namelijk niet meer, vaak doordat hij simpelweg te vaak gebruikt is.

Laten repareren heeft zo zijn voordelen

Dergelijke mankementen als hierboven kunnen je het idee geven dat je IPhone ten einde is, dat je wel een nieuwe moet kopen. Dit zou echter niet zo verstandig zijn. Bij het kopen van een nieuwe IPhone ben je namelijk behoorlijk duur uit in vergelijking met het gewoonweg laten repareren van je IPhone. En daar komt nog eens bij dat de uitkomsten hetzelfde zijn, aangezien een reparatie ervoor zorgt dat je smartphone weer als nieuw is. Bovendien betekent een reparatie dat je je nummer altijd gewoon behoudt, je foto’s niet over hoeft te zetten en ook gewoon al je contacten nog hebt. Kortom: het bespaart je niet alleen een hoop geld, maar ook flink wat tijd en moeite. Let wel op dat het reparatiebedrijf gebruikt maakt van kwalitatieve onderdelen. Goedkope reparateurs maken veel gebruik van B-kwaliteit onderdelen. SmartphoneRepairs is een bedrijf die uitsluitend werkt met onderdelen van originele kwaliteit.

Waarom laten repareren en niet zelf repareren?

Nog goedkoper is het om je smartphone zelf te laten repareren. Hier zitten echter bepaalde nadelen aan vast, die ervoor zorgen dat dit niet bepaald aan te raden valt. Ten eerste loop je namelijk het risico dat je meer stukmaakt dan dat je repareert. Een IPhone is immers een complex apparaat. Een probleem met dit apparaat moet dan ook met de nodige voorzichtigheid en kennis aangevat worden. Als leek is het dus niet verstandig om je hier aan te wagen, je kunt dit beter over laten aan iemand met ervaring en vakmanschap. Daarnaast is het financiële gewin vaak marginaal. Je vermindert immers alleen de arbeidskosten, de kosten voor de materialen blijven bestaan. Bovendien moet je deze materialen allemaal zelf uitzoeken en bestellen, iets waar je doorgaans veel tijd aan kwijt bent.

http://www.smartphonerepairs.be/