Fgenet
Shopping / Home and Garden

Eigenschappen van een tennisracket

Elke tennisspeler zal het hier dubbel en dik mee eens zijn: het is uiterst belangrijk om het juiste tennisracket te kiezen. Het juiste tennisracket kopen is niet zo moeilijk, zolang je weet naar welke eigenschappen je moet kijken om een tennisracket uit te kiezen dat aan jouw wensen voldoet. Daarom zullen we in dit artikel overlopen wat die eigenschappen zijn en wat ze zullen betekenen voor jouw spel. Zo weet je perfect waar je naar moet kijken als je zelf een head tennisracket gaat uitkiezen. 

Er zijn vijf belangrijke eigenschappen aan tennisrackets die het spel zullen beïnvloeden: de framelengte, het bladformaat, de profielhoogte en het type swing:

  • De framelengte is letterlijk de lengte van het tennisracket. Een gemiddeld tennisracket heeft een framelengte van 69 cm. Een langer tennisracket met een framelengte groter dan 70 cm, wordt een stretch tennisracket of een longbody genoemd. Hiermee is de rijkwijdte en de slagkracht groter, maar je verliest wel aan wendbaarheid en controle over het racket.
  • Het bladformaat is de term voor de oppervlakte van het snarenblad. Over het algemeen is het bladformaat evenredig met de slagkracht. Dat wil zeggen dat groter bladformaat meer slagkracht geeft en met een kleiner bladformaat heb je meer balcontrole.
  • De profielhoogte staat voor de dikte van het frame van het tennisracket. Die dikte heeft een invloed op de slagkracht van het racket: een kleine profielhoogte staat gelijk aan veel balcontrole, een grote profielhoogte geeft dan weer veel slagkracht.
  • Voor het type swing wordt er gekeken naar de manier waarop je het tennis racket na de slag doorwaait. Het staat voor de soepelheid van de beweging die je maakt, wat in verband staat met de wendbaarheid van het racket. Die wendbaarheid is vooral voelbaar bij de opslag en bij netspel. Er zijn drie types van swing: een korte swing, een gemiddelde swing en een lange swing.
https://www.kctennis.nl