Fgenet
Shopping / Home and Garden

Het kiezen van een geschikt matras

Het kiezen van een matras is een belangrijke keuze waarbij veel overwegingen gemaakt zullen worden. Wanneer de keuze eenmaal is gemaakt en de aankoop is gedaan is het vaak even afwachten hoe het bevalt. Je kan eigenlijk pas beoordelen hoe een matras ligt als je er echt een nacht op hebt geslapen. Deze mogelijkheid is er negen van de tien keer niet, dus hier vind je een aantal tips die je helpen bij het kiezen van een matras.

Online een matras uitzoeken

Tegenwoordig wordt een groot deel van de aankopen online gedaan. Dit is heel handig als je geen tijd hebt om naar de woonboulevard te gaan, want de meeste producten worden binnen een week al thuisbezorgd. Dit geldt ook voor matrassen. Bij het kiezen van een matras moet je letten op een aantal dingen.

Ten eerste je slaaphouding. Slaap je bijvoorbeeld op je buik? Dan heb je een redelijk stevig matras nodig die ervoor zorgt dat je ruggengraat recht blijft. Als je op je zij of op je rug slaapt kun je het beste kiezen voor een medium tot zacht matras. Ten tweede is je voorkeur voor een vulling ook belangrijk. Wil je een verend matras, dan kun je kiezen voor bonellvering, of wil je een stevig verend matras, dan kun je kiezen voor pocketvering. Daarnaast zijn er ook een aantal schuimsoorten die je mee kunt nemen in je overwegingen. Je hebt traaschuim, wat zich vormt naar je lichaam en daardoor redelijk zacht is. Je hebt koudschuim, wat iets steviger aanvoelt, maar wel beter is voor mensen die het snel warm hebben omdat het materiaal goed ventileert en er is comfortschuim. Dit is een goedkopere schuimvorm die gemiddeld ventileert en absorbeert. Ten derde een overweging die al een klein beetje benoemd is: de voorkeur voor hardheid. Slaap je bijvoorbeeld op je zij, maar slaap je het liefst op een zo stevig mogelijk matras, dan kun je alsnog hiervoor kiezen. Houdt hierbij dan wel rekening met het feit dat je lichaam genoeg ondersteuning moet krijgen, dus zorg ervoor dat je een goed hoofdkussen hebt.

Aanbeveling

Als je online een matras wilt kopen en hier advies over wilt, of als je een geschikt matras van hoge kwaliteit wilt kopen. Neem dan eens een kijkje op Bedden.nl. Zij hebben een breed aanbod aan matrassen en hebben een vriendelijke klantenservice die goede adviezen kan geven.

https://www.bedden.nl/matrassen.html/