Fgenet
Shopping / Home and Garden

Een unieke uitstraling voor je huis

Ik hoef je niet uit te leggen wat de functies zijn van een normaal dak. Iedereen is wel een pannendak gewent. Maar wanneer we spreken over verschillende soorten daken, dan beginnen de functies interessanter te worden. Vooral als je het gaat combineren aan prijs. Hoewel de meeste van ons een pannendak gewent zijn, zijn er nog andere soorten dakbedekkingen.

 

Een dak heeft veel invloed op de uitstraling van het huis, je keuze voor een bepaald type dak kan dus zijn gebaseerd op uitstraling. Dat maakt het rieten dak heel erg interessant. Het rieten dak wordt al honderden jaren gebruikt, maar was nooit echt heel veilig. Dat is natuurlijk tot de tweede helft van de 20ste eeuw. Een rieten dak geeft een prachtige uitstraling en is tegenwoordig net zo veilig als de gewone pannendak.

 

Waar velen snel aan denken bij een rieten dak is de brandveiligheid van het dak. Als je er naar kijkt dan ziet het er niet zo brandveilig uit. Maar door een goede onderconstructie is de kans op brand bij een rieten dak net zo klein als brand bij een pannendak.

 

De prijs van een rieten dak is helaas niet identiek aan dat van een pannen dak. Wie graag een unieke uitstraling wilt voor zijn huis moet daarvoor wel bereid zijn om flink te willen investeren. Een rieten dak zal door een rietdekker gelegd moeten worden. Gelukkig kent Nederland wel meer dan een rietdekkersbedrijf.

 

De kosten van een rieten dak liggen niet alleen hoog vanwege de kunst van het leggen van een rieten dak, maar ook omdat een rieten dak ooit op de dag weer vervangen moet worden. Dan kun je het hele werk weer opnieuw doen, behalve de onderconstructie dan. Die kan nog blijven staan. Op basis van het soort gebruikte riet kun je inschatten na hoeveel jaren het rieten dak vervangen zal moeten worden. Gemiddeld zal het dak na 25 jaar vervangen moeten worden, maar dat kan sterk verschillen.

http://www.rietwerk.nl/