Op het oog lijken deze twee niet zo heel veel van elkaar te onderscheiden, maar toch lijken deze haarden achter het glas niet op elkaar. De ene brandt op gas, terwijl de houtkachel brandt op hout. Een gashaard heb je binnen enkele seconden aan het branden, terwijl een houtkachel daarentegen soms wel enkele minuten kan duren voordat deze kan branden. Daarom is het ook van belang dat je hier goed naar kijkt. Het grote voordeel van een gashaard ten opzichte van een houtkachel is dat een gashaard binnen enkele seconden kan branden en een houtkachel toch wat langer nodig heeft. Je moet namelijk het hout zien te laten branden. Dit kan natuurlijk wel iets langer gaan duren. Blijf daarom ook altijd kijken naar wat de mogelijkheden hierbinnen zijn. 

Wat zijn nou de grootste verschillen? 

Op het eerste gezicht lijkt het verschil heel erg mee te vallen en in sommige gevallen zal je zelfs zeggen dat er geen verschil is. Toch is er wel degelijk verschil, en dat verschil zal ook te merken zijn in de portemonnee. Het grootste verschil zit hem echter voornamelijk in de brandstof hiervan. De gashaard brandt uiteraard op gas en de houtkachel brandt op hout. Toch zie je in beide kachels namelijk hout. In de gashaard is het nep hout wat niet kant branden, en bij de houtkachel is het echt hout wat kan branden. 

Wat kost nou zo’n gashaard? 

Indien je toch wil kiezen voor een gashaard, dan zou ik zeker kiezen voor een inbouwgashaard. Deze kun je namelijk heel erg makkelijk laten inbouwen tegens een afgesproken prijs. Dit kan ook met een houtkachel. Daarom kan het soms nog wel lastig zijn om hier een keuze in te maken. We zien echter wel dat men steeds sneller zou kiezen voor een gashaard aangezien deze binnen 2 seconden kan branden en een houtkachel in dat opzicht toch wat onhandiger is.

https://www.haardenstore.nl/