Fgenet
Shopping / Home and Garden

Dakkapel materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel of bij renovatie. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken hebben we de verschillende dakkapel materialen onder elkaar gezet.

Zink

Moderne huizen hebben meestal een dakkapel van Zink, omdat dit een stijlvolle en industriële uitstraling geeft. Zink is niet geschikt voor iedere woning en het wordt in de meeste gevallen alleen gebruikt voor de afwerking van de dakkapel. Zink is een stuk duurder dan de andere materialen, maar is wel erg duurzaam. Het is natuurlijk de vraag of dit zich terugbetaald. Een afwerking van zink is helemaal waterdicht, waardoor het lang mee zal gaan.

Kunststof

Kunststof heeft weinig onderhoud nodig en kan ook geleverd worden met hout look. Zo kunt u uw dakkapel een houten uitstraling geven, zonder dat u hoeft om te kijken naar onderhoud. Het verschil met een echt houten dakkapel is van een afstand niet te zien. Wilt u goed isolerend materiaal? Dan is kunststof misschien wel de beste keuze voor uw dakkapel.

Hout

Zoals eerder beschreven, hout geeft een unieke en klassieke uitstraling aan uw huis. Een nadeel van hout is wel dat het vrij veel onderhoud nodig heeft in vergelijking met de andere dakkapel materialen. Hout is gelukkig wel makkelijk te repareren en is daarnaast makkelijk over te verven.

Polyester

Een dakkapel van polyester is in principe identiek aan een dakkapel van kunststof. Het verschil tussen de twee is dat een polyester dakkapel in één geheel gemaakt en geplaatst kan worden. Dit komt omdat een polyester dakkapel helemaal zonder naad kan worden gemaakt. Een nadeel van polyester is de dure reparatie, omdat je te maken hebt met een geheel.

 

Advies nodig bij het maken van een keuze voor uw dakkapel? Schakel direct een dakdekker uit Lelystad in!

http://dakster.nl/