Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

Beste mobiele airco voor in de keuken

Het belangrijkste is dat u een mobiele airco voor in de keuken moet vinden met de juiste BTU-capaciteit. Te sterk en u verspilt onnodige stroom. Te zwak en u zult ook te veel energie gebruiken om de machine continu op volle kracht te laten draaien en u voelt zich waarschijnlijk nog steeds te warm. De capaciteit van de mobiele airco wordt gemeten in BTU’s (Britse thermische eenheden), wat overeenkomt met een bepaalde ruimtegrootte voor koeling. Mogelijk moet u een maat groter maken als uw keuken atypisch is, zoals hoge plafonds of op een bijzonder zonnige plaats.

Naast de capaciteit zijn er een handvol functies die u misschien aanspreken. Zoals het kopen van een goedkope slimme verrijdbare airco die kan worden bediend via uw telefoon of een afstandsbediening. Of een met een “volg mij” -functie die de temperatuur kan meten zowel op het apparaat als op de afstandsbediening voor een nauwkeurigere schatting van de ruimtetemperatuur.

Beste mobiele airco voor in de keuken

De beste mobiele airco voor in de keuken is de krachtige 14,0000 BTU Fuave van Coolblue. Het werkt ook als een ventilator (met drie snelheden) en een luchtontvochtiger die per 24 uur maximaal 101 pints kan verwijderen. Met de 24-uurs programmeerbare timer kunt u een schema voor de hele dag instellen (lees: plannen om het uur voordat u thuis bent). En u kunt de temperatuur bewaken op de display. De uitlaatslang strekt zich uit tot 1,5 meter, dus je hebt wat flexibiliteit bij het plaatsen, maar je wilt zeker wat ruimte vrijmaken.

Op een na: DeLonghi PAC AN100

De PAC AN100 is meer dan alleen stijl en een indrukwekkende mobiele airco voor in de keuken. Het opvallende kenmerk is dat het zo stil is. Met slechts 49-53 decibel is het zeker niet stil. Maar het is een van de stilste op de markt – wat tot uiting komt in de lovende recensies die je online door gebruikers ziet.

Er is een op afstand bedienbare ventilator en een slaapmodus voor een lager geluidsniveau, met indicatielampjes die je naar het ultieme klimaat kunnen leiden. Het is een vrij duur model, maar je krijgt veel ‘waar voor je geld’: dit krachtige apparaat heeft 10.000 BTU en kan dus een kamer van 100  m3 koelen. Zelfs met zulke pk’s is het energiezuinig, met een rating van A ++, waarmee het de eerste huishoudelijke eenheid in zijn klasse is die zo’n score behaalt.

De De’Longhi AN98 is het iets minder indrukwekkende broertje van de AN100. Het is minder energiezuinig (beoordeling van A) maar heeft ook een lagere energie-output (10.700 BTU). Dus koelt een kleinere keuken tot 98 kubieke meter af. Dit model stapt echter uit de schaduw van zijn broer of zus vanwege de ontvochtigingsfunctie. 

Lees ook onze reviews en koopgidsen over de monoblock airco en raamafdichtingkits.