Fgenet
Image default
Woningen

Let op deze zaken bij het kopen van een huis of appartement

Een huis of appartement kopen is een belangrijke beslissing in je leven. Wees daarom voorzichtig. Ben je een leek tijdens de bouw of renovatie, weet je niet of je een kat in een zak moet kopen? Door op de volgende zaken te letten, kunt u in de toekomst veel frustraties en kosten vermijden.

Omgeving

Denk ook aan het milieu. Een luchthaven, een bedrijf dat in en uit een vrachtwagen rijdt of een straat die is overspoeld door een lichte regenbui: er is iets beters.

Het Perceel

Zorg ervoor dat je controleert of alle bouwvergunningen klaar zijn. De kans is relatief klein en de grond moet worden gecontroleerd op vervuiling. U moet immers een vergoeding betalen.

Muren

De muur moet sterk zijn. Zoek naar natte plekken en kijk uit voor scheuren. Kijk zeker terug naar de kast en tik zachtjes op de muur om te controleren of de bepleistering correct is. Als het een oud huis is, moet u mogelijk de pleister vervangen.

 Dak

Controleer de bovenbalk op schimmel en vocht. Als het dak niet geïsoleerd is, betaalt u meer voor verwarming. Het dak isoleren is niet moeilijk, u kunt een premie krijgen. Het is daarom het overwegen waard.

Vloeren

De houten vloer verdient zeker nader onderzoek. Als de vloer buigt wanneer je omhoog springt, betekent dit dat hij een deel van zijn draagvermogen heeft verloren. Deze moet dan versterkt worden om doorzakken te voorkomen. Dit is een arbeidsintensieve klus en de kosten kunnen aanzienlijk worden verhoogd.

Ramen

Controleer ook de wanden van de ramen op scheuren of vocht. Controleer altijd of de ramen soepel kunnen worden geopend en gesloten. Zelfs als er dubbele beglazing is, vraag dan hoe oud de ramen zijn. De isolatiewaarde van de oudere dubbele beglazing is veel lager dan bij moderne ramen. De nieuwe dubbele beglazing hoeft niet zo duur te zijn en u wordt snel beloond.

Elektriciteit

Sinds 1981 vereist de wet alle elektrische bedrading. Als dit niet is gebeurd, moet u de bewerking binnen 18 maanden na aankoop voltooien. Altijd een inspectiebewijs nodig. Als de inspectie niet wordt uitgevoerd, kan dit de reden zijn om de prijs van het huis / appartement te verlagen.

Verwarming

Onthoud dat elektrische verwarming duur is, en als je olie wilt verwarmen, moet je de ketel controleren. Het beste gebruik je een cv-installatie met thermostaat.

Water

Let op de geur, kalk en leidingen die mogelijk moeten worden vervangen. Loodbuizen komen soms nog steeds voor in oude huizen. Opmerking: deze zijn giftig en moeten worden vervangen.

https://be.propenda.com/keyword/garage-te.html