Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Een succesvolle content strategie!

online marketing nederland

Eerst moet u het uiteindelijke doel van het bedrijf bepalen. Zo draagen ​​elk stuken inhoud dat u maakt bij aan de specifieke doelen van een bedrijf: het merk voor iedereen plaatsen, websitebezoekers aantrekken, potentiële klanten aantrekken, producten en sociale kanalen verkopen, meer bezoekers aantrekken, enzovoort.

Al deze doelen moeten natuurlijk meetbaar zijn. Door doelen te meten, kunt u de waarde van inhoud schatten en bepalen hoe deze uw bedrijf kan helpen. Na het stellen van SMART-doelen (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden), probeer ze op te splitsen in de kleinere stappen die nodig zijn om het doel te bereiken. Door alle doelen voor langere tijd op het schema te zetten, kan het makers van inhoud helpen aan de slag te gaan.

Je kunt verschillende soorten inhoud schrijven: blogposts, casestudy’s, e-books, podcasts, webinars, interviews met bestaande klanten, evenementen, live uitzendingen van video’s, enz … Als je wilt, kun je creatief zijn, maar alsjeblieft Onthoud dat u kanalen moet gebruiken die effectief klanten aantrekken.

Zorg ervoor dat je het juiste publiek trekt

Als u wilt dat uw contentstrategie effectief is, moet u zich richten op het publiek waarvoor u content wilt maken. Welk type communicatie gebruikt de doelgroep? Van welke kanalen houden ze? In welk formaat? Welke intonatie kun je gebruiken?

De beste manier is om de kopersrol te ontwikkelen. Maak een verschil en volg het pad dat ze volgen tijdens het aankoopproces. Formuleer op basis hiervan strategieën.

Nu je alle doelen hebt geschreven en je het configuratiebestand kent waarvoor je informatie wilt creëren, is het tijd om de te ontwerpen informatie te achterhalen. Als u bijvoorbeeld meer websitebezoeken wilt krijgen, kunt u investeren in inspirerende blogposts, deze informatie delen via sociale media, artikelen verzamelen van influencers die naar uw site linken, enzovoort. Als u meer gefocust bent op het genereren van potentiële klanten, kunt u het op de volgende gebieden beter doen: eBooks, webinars, whitepapers en andere downloadbare informatie waarmee u gegevens van potentiële klanten kunt verzamelen.

Een ander belangrijk punt zijn uw financiële middelen en team. Als u niet het budget of de tijd heeft om professionele foto’s van videocontent of producten op te nemen, kunt u zich beter concentreren op andere soorten informatie. Gebruik alleen content die past bij jouw product, merk en bedrijf, en misschien nog wel belangrijker: je kunt financiële belangen behartigen.

Maak een sterk plan om uw laatste informatie met de wereld te delen

Het plannen en verspreiden van zorgvuldig ontworpen informatie in de contentstrategie is net zo belangrijk als alle voorgaande stappen. De beste manier om dit probleem op te lossen is door een marketingplan te ontwerpen. Door te brainstormen, uitvinden, onderzoeken, ontwerpen, creëren, verspreiden en de impact van deze nieuwe informatiestroom op de doelgroep te volgen, zorgt u ervoor dat iedereen in het team toegang heeft tot het schema en zijn / haar verantwoordelijkheden begrijpt.

Natuurlijk mag u niet vergeten uw sterke boodschap te promoten

Probeer het nieuwe informatiekanaal te gebruiken is de informatie hier. De kanalen die u vaak gebruikt (zoals Facebook) hebben bijvoorbeeld meer keuzes dan u weet en gebruikt. Naast het delen van blogposts, kun je ook peilingen of wedstrijden starten. Als alternatief kunt u veel betaalde advertentiemethoden op Facebook gebruiken, zoals het volgen van de remarketingactiviteiten van uw websitebezoekers op het juiste moment of carrouseladvertenties die uw belangrijkste producten benadrukken. Probeer het nu!

U moet prestaties analyseren en perfectie nastreven. Je kunt veel verschillende tools gebruiken, van de bekende Google Analytics (analyse) tot speciale software (zoals Google Data Studio en Supermetrics). Vergelijk de effectiviteit van verschillende soorten informatie en informatiekanalen en deel vooral uw bevindingen met het team. Zo ontwikkelt iedereen zich tijdens het creatieproces.

Kijk, dat is het! Alles wat u nodig heeft om een ​​perfecte contentstrategie te ontwerpen.

We hebben downloadbare agenda’s gemaakt die u en uw team kunnen gebruiken als startpunt voor het maken en organiseren van informatie. Het zal u zeker helpen bij het volgen van uw belangrijkste activiteiten (type informatie, verantwoordelijke persoon, taakstatus, call-to-action, metadata, mate van succes …). Gezien de visie van het bedrijf en interne processen kan deze worden aangepast. Op zoek naar meer content en marketinginspiratie?

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

https://www.webdeveloper.today/2020/08/

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html