Fgenet
Shopping / Home and Garden

Aqua Vivenda – Gevolgen onvoldoende onderhoud zwemspa’s en zwembaden

 

Voor veel (potentiële) eigenaren van zwemspa’s en zwembaden, is het belang van onderhoud van de producten nog niet duidelijk. Het onvoldoende onderhouden van zwemspa’s en zwembaden kan veel negatieve gevolgen hebben en deze gevolgen worden in de praktijk vaak onderschat. Dit artikel is geschreven om aan te geven wat de gevolgen zijn van onvoldoende onderhoud bij een zwemspa of een zwembad.

Financiële gevolgen

Slecht onderhoud van een zwemspa of een zwembad kan financiële gevolgen hebben. Regelmatig onderhoud hoeft niet duur te zijn, terwijl de kosten van achterstallig onderhoud flink op kunnen lopen. Binnen een zwembad of een zwemspa staan alle onderdelen met elkaar in verbinding en heeft een defect in één onderdeel soms grote gevolgen voor de rest. Het uitstellen van onderhoud bij een zwemspa of zwembad, is dus allesbehalve verstandig.

Schadelijk voor de gezondheid

Achterstallig onderhoud kan in sommige (extreme) gevallen, schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit is met name een gevolg van een slechte werking van de pomp of injectiepompjes van zuur en chloor. Onvoldoende onderhoud zal in sommige gevallen zorgen voor een toename van bacterieën in het water. Als het water niet gefilterd wordt, kan iemand hier makkelijk ziek van worden.

Energieverspilling 

Onvoldoende onderhoud kan energieverspilling als gevolg hebben. Bij defecte onderdelen, gebruikt een zwembad of een zwemspa soms (veel) meer energie om dit defect te compenseren. Als dit defect over een langere tijd binnen het product speelt, zal het product veel meer energie verbruiken dan normaal. Dit is zowel voor uw portemonnee, als het milieu zonde.

De gevolgen van onvoldoende onderhoud in een zwemspa of een zwembad zijn nu genoemd. De financiële gevolgen en de schadelijkheid van de gezondheid zijn grote gevolgen en in veel gevallen al bekend. Energieverspilling is een ander gevolg, dat een rol speelt bij onvoldoende onderhoud. Het is verstandig om hulp te vragen van een organisatie die veel verstand heeft van zwemspa’s en zwembaden en het bijbehorende onderhoud. Aqua Vivenda is wat dat betreft een uitstekend bedrijf. Aqua Vivenda is in staat om (zwem)spa’s, zwembaden, een buitensauna of douche te leveren. Onderhoud op maat is ook mogelijk. Neem gerust contact op met Aqua Vivenda om de uistekende dienstverlening te ervaren.