Fgenet
Shopping / Home and Garden

Interessante feitjes over douglas lariks hout

Er zijn ontzettend veel mooie houtsoorten waar je alle kanten mee op kunt. Zo is de ene houtsoort geschikt om om constructies mee te maken, en de andere is juist perfect om schuttingen van me te maken. Daarnaast zijn er veel houtsoorten die niet zo bekend zijn. Iedereen kent eikenhout, maar lariks douglas is wat minder bekend onder de meesten. Erg zonde, want dit is juist prachtig hout waar je veel kanten mee op kunt. Misschien dat de douglasspar wel een belletje doet rinkelen, dat is namelijk het synoniem van de douglas lariks. Hoewel deze houtsoort nog steeds niet heel bekend is, wordt hij wel steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van douglas hout.

Goedkoop douglas hout

Ben je op zoek naar douglas houten vanwege de unieke eigenschappen? Dan is dat heel goed te begrijpen. Het is niet voor niets dat deze houtsoort steeds gewilder wordt in Nederland. Allereerst is het grootste voordeel natuurlijk het uiterlijk. Het hout ziet er erg mooi uit en het is heel duurzaam. Zo zal douglas hout niet snel rotten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vurenhout. Daarnaast is het hout gemakkelijk te verlijmen en te bewerken met goed gereedschap. Hierdoor kun je er alle kanten mee op. Goedkoop douglas hout kan zorgen voor de mooiste constructies.

Onbehandeld douglas hout

Veel mensen kiezen voor douglas hout omdat het een prachtige kleur krijgt wanneer het onbehandeld is. Veel houtsoorten moeten behandeld worden, zodat ze langer mee gaan en zodat de kleur behouden wordt. Maar met douglas lariks hout is dit niet nodig, deze krijgt juist een mooie grijzige kleur wanneer het hout onbehandeld blijft. Gaat je voorkeur liever niet uit naar grijs? Dan kun je het hout alsnog laten behandelen of laten verven in een kleur naar keuze.

https://www.woodandcolors.nl/shop/douglas-lariks