Fgenet
Image default
Aanbiedingen

3d Pen: een hype of een blijver?

Steeds meer mensen maken kennis met een 3d pen zoals hier bij 10monsters is te bestellen. Ze lezen erover of hebben er inmiddels een in huis. Resultaat: enthousiasme! Vandaar dat wij ons nog steeds verbazen over het feit dat een groep mensen nog nooit van een 3d pen heeft gehoord. Dit fantastische product bestaat inmiddels zo’n 4 jaar en is overgewaaid uit Amerika. Heeft ook u nog nooit van een 3d pen gehoord, dan leggen wij u hieronder graag uit wat zo’n pen kan en waarom 3d tekenen zo leuk is. Hier gaat ie!

3d printerpen: een bron aan inspiratie voor creatievelingen

Een 3d pen ziet eruit als een relatief dikke pen, met dien verstande dat er geen inkt uit de pen komt, maar plastic. Dat werkt als volgt. Aan de achterkant van de pen gaat er een plastic draad in en aan de voorkant komt het er weer gesmolten uit. Zodra het plastic de pen verlaat, koelt dit af en wordt hard. Dus stel u tekent een vlinder, dan kunt u deze dus na het tekenen gewoon in de hand houden. Het leren tekenen met een 3d pen begint ook met platte tekeningen. Zo leert u de pen kennen en oefent u hoe het een en ander werkt. De volgende fase is het tekenen in 3d, want dat is waar het bij de 3d pen uiteraard om gaat.

Van plat naar 3-dimensionaal 

Om 3-dimensionaal te kunnen tekenen heeft u een ondergrond nodig, het fundament als het ware. Stel u wilt een ei maken. Dan begint u met de onderkant van het ei. Een plat vlakje waar het ei op rust. Zodra het plastic is gesmolten maakt u er het volgende laagje op. Zo bouwt u het ei op: het aanbrengen van laagje op laagje. Nou is een ei natuurlijk maar een simpel voorbeeld, maar moet u zich voorstellen dat u met zo’n pen de mooiste constructies kan maken. Ten slotte: oefening baart kunst!

 

 

Gerelateerde artikelen

Profiteer van aantrekkelijke kortingen als u kunstgras gaat kopen!

Een transportketting voor lichter werk

De beste verhuisdozen van Vlaanderen