Fgenet
Shopping / Home and Garden

Uitleg en prijs gaashekwerk

Van alle soort hekwerken liggen de gaashekwerk prijzen het laagste. Toch is het erg functioneel, je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor het omheinen van je tuin, dieren of een openbare plek. In dit artikel kom je alles te weten over gaashekwerk en de prijs hiervan.

Uitleg gaashekwerk

Gaashekwerk is gemaakt van metaaldraden. De metaaldraden worden gevlochten tot gaas of gepuntlast. Hierna kan het gaas op allerlei manieren worden bewerkt. Zo kan je het gaas laten verzinken. Dit is een van de meest voorkomende bewerkingen. Het verzinken zorgt ervoor dat het gaas beschermd wordt tegen roest en corrosie. Na het verzinken kan het gaas gecoat, oftewel geverfd, worden. De verf is in poedervorm en wordt op het gaas gespoten waarna het gebakken wordt. Omdat het verf gebakken wordt in het gaas zal het niet verkleuren en is het onderhoudsvrij.

Naast de het gaas geverfd kan worden, kan het ook geplastificeerd worden. Hiermee wordt een plastic laagje over het gaas aangebracht. Dit geeft de gaas kleur en maakt het sterker. Dit is een van de meest geschikte afrasteringen voor in je tuin. Wel is het minder geschikt voor dieren omdat zij het plastic los kunnen knagen.

Naast de verschillende bewerkingen zijn er ook nog verschillende soorten gaas. Zo heb je tuin- en harmonicagaas, kleinvee gaas en ongediertegaas. Afhankelijk van het doel kan je kiezen voor een van deze soorten gaas.

Prijs gaashekwerk

De prijs van gaashekwerk hangt af van het soort gaas en natuurlijk de afmetingen. Ook de bewerking speelt mee in de prijs. Het dierengaas is het goedkoopst met een prijs tussen de €23 en €120 voor een rol met 25 keer een meter. Daarnaast kan je het dierengaas op een houten paal monteren. Deze palen hebben een van tussen de €3 en €10. Het harmonicagaas heeft een prijs van tussen de €62 en €93. De palen die hier bij horen kosten tussen de €20 en €25. Wil je extra door een bovenbuis toe te voegen dan betaal je daar nog eens €25 tot €45 extra voor.