Fgenet
Shopping / Home and Garden

Nep planten

Nep planten oftewel kunstplanten zijn niet bij iedereen even geliefd. De fervente bloemen- en plantenfan moet hier vaak niets van hebben. Toch kunnen nep planten heel mooi zijn, niet van echt te onderscheiden en vooral heel handig. Wel is het zo dat je voor aanschaf van nep planten goed naar de kwaliteit moet kijken. De kwaliteit zegt namelijk alles over het uiterlijk van de nep planten, maar ook over de levensduur ervan. Wil je ook kunstplanten aanschaffen, ga dan niet naar de eerste de beste één euro shop, want dan weet je zeker dat je planten aanschaft die kwalitatief niet in orde zijn.

Voordelen van nep planten

Als je een bloemen- en plantenliefhebber bent, dan heb je het huis liever vol staan met echte planten en bloemen. Maar vergeet niet dat er ook veel mensen zijn die ook liefhebber van veel groen in huis zijn, maar gewoonweg niet de groene vingers hebben om bloemen en planten te onderhouden. Voor hen zijn kunstplanten de perfecte oplossing. Ook voor ouderen die niet altijd lichamelijk in staat zijn om hun bloemen en planten te verzorgen, bieden kunstplanten een uitkomst. Vaak hebben ouderen hun woning ook bovengemiddeld verwarmd, iets waar echte planten vaak weer niet tegen kunnen. Men kan het huis vol zetten met groen, zonder er naar om hoeven te kijken. Je hebt de garantie dat ze niet dood gaan, enkel af en toe afstoffen volstaat. Een ander voordeel is dat het niet uitmaakt waar je je kunstplant neerzet. Sommige planten zijn namelijk erg gevoelig voor overmatig zonlicht, daar heb je met kunstplanten geen last van.

De kwaliteit van kunstplanten

Kunstplanten kom je overal wel tegen, alleen de kwaliteit is soms erg wisselend. Bij planten van een slechte kwaliteit kun je meestal ook direct zien dat het nep is en deze planten zullen in het zonlicht ook snel verkleuren. Overweeg je serieus om kunstplanten aan te schaffen, laat je dan voorlichten door een specialist en haal daar je planten dan ook. Goede nep planten zijn van uitstekende kwaliteit, zullen niet snel verkleuren en hebben een erg lange levensduur. Uiteraard betaal je daar ook voor, want een goede kwaliteit kunstplant kan prijzig zijn, maar dan heb je wel een mooie groene en levensechte plant die jarenlang mee kan.