Fgenet
Shopping / Home and Garden

Hoe kunt u als webshop geld besparen op het versturen van producten?

 

Als webshop eigenaar heb je dagelijks te maken met het versturen van producten naar tientallen – misschien wel honderden – klanten. Hierdoor wordt dit een grote kostenpost, helemaal wanneer je als webshop grotere pakketten moet versturen. Om u te laten besparen op deze kosten, hebben wij een aantal tips om een rijtje gezet, zodat u kunt besparen op de kosten die u maakt als webshop bij het verzenden van producten.

Brievenbus

De kosten voor het verzenden van een product in een doos (die niet door de brievenbus past), zijn veel hoger dan de kosten voor het verzenden van een pakket dat door de brievenbus past. Verstuur daarom niet alles in een doos, maar ga na of het product dat u verzendt door de brievenbus past. Als dit namelijk wel gaat, kunt u een hoop geld besparen op het versturen.

Kwantumkorting

Ga voor kwantumkorting! Net als bij grote inkooppartijen, zijn de prijzen bij het verzenden van veel producten ook variabel. Hoe meer je verzendt, hoe minder je hoeft te betalen voor het verzenden van je producten. Sluit je daarom aan bij een groot postbedrijf en vraag of je als vaste klant een beter verzendtarief kan krijgen. Wanneer je structureel (veel) verzend via het postbedrijf, is er een grote kans dat u korting krijgt op het verzenden van bijvoorbeeld dozen en enveloppen. Is uw webshop niet groot genoeg om structureel pakketten aan te leveren? Bundel uw krachten dan met andere bedrijven en zorg dat de pakketten samen worden aangeleverd. Grote kans dat u dan wel kwantumkorting ontvangt van uw postbedrijf!

Andere postbedrijven

De meeste webshops maken gebruik van het grootste postbedrijf in Nederland: PostNL. Natuurlijk is dit prima en het geeft de consument enigszins vertrouwen, maar kijk ook eens naar andere postbedrijven. Er zijn genoeg andere postbedrijven die tegen een lager tarief uw pakketten kunnen verzenden. Wees niet bang en probeer het gewoon eens. U kunt bijvoorbeeld nog steeds 95% van uw pakketten verzenden met uw oude, vertrouwde postbedrijf en de andere 5% met een ander postbedrijf. Zo kunt u na gaan of dit andere postbedrijf wel betrouwbaar is.

Voor het verzenden heeft u verpakkingsmateriaal nodig. Verpakking Voordeel heeft alles wat u nodig heeft voor het verzenden van uw pakket. Bekijk onze site voor al onze producten!