Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

De toekomst van energie

Door de klimaatverandering moeten we op zoek naar nieuwe en duurzame vormen van energieopwekking. De populairste vorm hiervan is op dit moment zonne-energie. Zonne-energie is het meest toegankelijke, het kan makkelijk geplaatst worden op het dak van je huis, zonnepanelen kopen is ook relatief makkelijk en het is ook verwerkt in andere spullen. Zo hebben sommige nieuwe auto’s al een klein zonnepaneel op het dak om zo zichzelf te kunnen voorzien van stroom. Net zoals met veel andere nieuwe technieken gaat de innovatie erg snel, hier zullen een paar trends op gebied van zonne-energie worden toegelicht.

 

Het prijskaartje gaat naar beneden

De zonnepanelen prijs is de afgelopen jaren heel erg gedaald, een wattpiek is al van € 80 naar € 0,30 en de prijs zal de komende jaren nog steeds blijven dalen. Dat allemaal terwijl de zonnepanelen alleen maar krachtiger gaan worden, door de vele innovatie is er wordt gedaan op het gebied van zonne-energie.

 

Het raam werkt mee

Er is inmiddels ook zelf een zonnepaneel raam, aan de zijkanten zitten een soort van kleine zonnecellen, al het licht van de zon wordt naar de zijkanten gestuurd. Dit is zelfs effectiever dan een normaal zonnepaneel en er bestaat dus een grote kans dat we dit veel vaker gaan zien.

 

Flexibeel

Zonnepanelen zijn meestal rechthoekig met scherpe punten en zijn ook hard en onbuigbaar. Daar komt verandering in, er zijn nu ook oprolbare en flexibele zonnepanelen. Ze zijn licht en daardoor dus ook makkelijk te verplaatsen en kan op veel dingen worden toegepast. Ze zijn wel een stukje minder krachtig dan de zonnepanelen die we gewend zijn, maar daar staat we een praktisch voordeel tegenover.

 

De komende tijd zullen we nog veel meer verbeteringen zien op het gebied van zonne-energie. Door de maatregelingen die worden genomen om klimaatverandering tegen te houden, is het noodzakelijk dat alternatieve energie als een goed alternatief kan worden gezien ten opzichte van de huidige bronnen. Maar als je het zo ziet lijkt dat bij zonne-energie wel goed te gaan.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/