Fgenet
Shopping / Home and Garden

COF Europe prullenbakken om milieubewust om te gaan met afval

Door het toenemende gebruik van plastic belasten wij als mensen onnodig het milieu. Daarom is het beperken van het gebruik van plastic ook een van de doelstellingen van de verenigde naties. In dit artikel bespreken we wat u kunt doen om het hoeveelheid afval van plastic te verminderen. Natuurlijk bent u ook deels afhankelijk van uw gemeente. Zij kunnen op COF Europe bijvoorbeeld prullenbakken bestellen die duurzaam zijn. Daarnaast staan de prullenbakken van COF Europe ook nog eens mooi in het straatbeeld. Door naar de tips!

Weggooien?

Het is van belang dat u de spullen niet te snel weggooit als ze kapot zijn. Heeft u er bijvoorbeeld al een aan gedacht om apparaten te repareren of te laten repareren. Er zijn talloze plekken waar u tegenwoordig uw elektronica tegen schappelijke prijzen kunt laten repareren. Bij sommige apparaten is het repareren juist geen goed idee. Oude koelkasten en wasdrogers vreten namelijk een hele hoop energie waardoor het aanschaffen van een nieuwe koelkast of wasdroger een beter idee is als u het milieu niet teveel wilt belasten.

Het scheiden van afval

Het scheiden van afval is vaak makkelijker gezegd als gedaan. Het is vaak namelijk best lastig om te bepalen tot welke categorie het afval toebehoort. Denk bijvoorbeeld aan een plastic chips zak. De chips zak wordt door een flinke hoeveelheid mensen nog steeds bij het plastic afval gegooid. Het is echter de bedoeling dat u deze bij het restafval plaatst. Een ander voorbeeld is die van de plastic theezakjes. Deze worden vaak bij het GFT-afval gegooid. Dit lijkt een logische keuze maar door het label dat vaak aan het theezakje zit kunt u deze niet bij het GFT afval plaatsen.

Tot slot

Alhoewel de aspecten uit dit artikel maar een klein onderdeel zijn van de milieubelasting is het toch belangrijk om hier rekening mee te houden. Verandering begint namelijk bij jezelf! Het niet goed scheiden van afval zorgt namelijk dat het ingezamelde afval minder bruikbaar wordt voor verdere verwerking. Goed opletten dus!