Fgenet
Shopping / Home and Garden

Badderen in een kleine tuin

De zomers hier in ons kikkerlandje staan nou niet bepaald te boek als heet en tropisch. Toch kunnen ook bij ons de temperaturen aardig oplopen, als het een beetje meezit. Neem bijvoorbeeld de zomer van 2015 toen er een hittegolf te noteren viel. Gedurende vijf dagen elke dag 25 graden of hoger en op zeker drie dagen minimaal 30 graden. Dan wil je toch niets liever dan een frisse duik nemen in een zwembad. En hoe ideaal zou het zijn als het je eigen zwembad is waar je dan een duik in kunt nemen? Een veelgehoord bezwaar is dat mensen denken dat ze toch niet genoeg ruimte in de tuin hebben voor een zwembad, maar hiervoor hoef je al lang geen grote lap grond of heel veel geld te bezitten. Er zijn tegenwoordig erg veel compacte en betaalbare zwembaden op de markt. Perfect voor een middelgrote of kleine tuin. Zwembad zijn er in veel verschillende soorten, maten en toepassingen. De mogelijkheden gaan van een opblaasbadje voor kids tot luxe inbouwzwembaden.

Voor de mensen die zich oriënteren op de aanschaf van een zwembad moeten rekening houden met een aantal dingen. Je moet natuurlijk weten hoeveel ruimte er precies beschikbaar is voor het zwembad. Daarnaast is het van belang om te bepalen wáár je het zwembad wilt plaatsen en wat voor grond je wilt rondom het zwembad (steen, hout, grind). Verder is het budget natuurlijk een belangrijk punt en dient nagedacht te worden over hoe het zwembad gebruikt gaat worden. Wilt u er echt baantjes in gaan trekken of is het alleen even voor de afkoeling? Tot slot is de vorm van het zwembad nog aandachtspunt. 

Het voordeel van een klein zwembad is dat het een stuk minder onderhoud vergt dan een groot bad. Desondanks moet je een klein zwembad ook regelmatig onderhouden. Het is altijd aan te raden om een zwembadfolie te laten aanleggen bij de aanschaf. Dit voorkomt dat het zwembad lek gaat. Staat het zwembad van je dromen dan eindelijk in je tuin? Dan kan het echte plezier beginnen. Geniet ervan met de hele familie of lekker alleen. Niets is lekkerder dan een koele duik tijdens de warme dagen in juni, juli en augustus.

http://www.zwembadfolie.nl/