Fgenet
Shopping / Home and Garden

Wat je moet weten over potgrond

Dat potgrond de basis is voor goede, gezonde planten moge duidelijk zijn. Maar wat doet potgrond nog meer? En waarom zijn er verschillende soorten? Hieronder een paar weetjes.

Wat is potgrond?

Potgrond is een verzamelnaam voor alle soorten potgrond samen. Deze soorten grond hebben allemaal een andere samenstelling en zijn speciaal gemaakt voor planten in potten en bloembakken. Potgrond is wel degelijk anders dan tuinaarde, dit doordat tuinaarde stukken lichter is. Het grootste deel val potgrond bestaat uit veen. Dit is een natuurlijke grondstof die ontstaat uit de resten van planten. Het voordeel hiervan is dat het veel en snel vocht vasthoudt.

Welke soort heb ik nodig?

Elke plant heeft andere behoeftes, en dus ook een andere samenstelling potgrond. Grond kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors of kokos, maar ook zand en meststoffen. De structuur en ingrediënten die de grond bevat, en natuurlijk de voedingsstoffen, zorgen ervoor dat je planten optimaal kunnen groeien. Daarom is er voor iedere soort plant een eigen soort potgrond. De voedingsstoffen in de grond zijn meestal voor zo’n 1 á 2 maanden, daarna heb je plantenvoeding nodig. Hoe lang je potgrond kan gebruiken zonder voeding te hoeven geven vindt je op de verpakking. Lang niet iedere potgrond is even natuurvriendelijk, maar cocopotgrond is dat wel. Niet alleen dient dit goed als potgrond, maar ook als bodemverbeteraar of bodembedekker. Bijvoorbeeld handig als je van plan bent een hardhouten vlonder aan te leggen. Bij cocopotgrond belast je het milieu niet doordat het een restproduct is. Hierdoor hoeven er geen afgravingen plaats te vinden. Benieuwd naar de NPK vermelding? Dit staat voor de hoeveelheid stikstof, fosfaat n kalium en vind je op de verpakking. Stikstof is bijvoorbeeld belangrijk voor kamerplanten, terwijl fosfaat zorgt voor een mooie bloei van bloemen en kalium maakt je planten gezond. Vastgesteld is wel dat alle soorten potgrond biologisch moeten zijn.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken