Fgenet
Shopping / Home and Garden

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een tuin?

Zelf je tuin ontwerpen klinkt als een goed idee. Je bepaalt zelf hoe je het wil hebben en houdt de kosten zelf in de hand. Echter vergt het wel wat kennis, kennis die de meeste mensen niet hebben. Gelukkig valt het allemaal wel mee, en is het meeste gewoon op internet te vinden.

Logische volgorde

Bij het ontwerpen van een tuin is het handig om een logische volgorde aan te houden. Begin met het bepalen van je budget aan de hand van de eisen die je aan je tuin stelt. Welke functie moet de tuin hebben? Wil je een duurzame tuin, veel groen of juist veel bestrating? Afhankelijk van je wensen kan je een budget gaan bepalen. Zorg wel dat je altijd nog wat geld achter de hand hebt, mocht het toch wat duurder uitpakken.

Wat zijn je wensen?

Wil je een tuin die gericht is op pure luxe, of comfort? Of wil je juist een tuin die knusheid uitstraalt en waarbij duurzame of tweedehandse producten gebruikt worden? Allemaal zaken die je voor de tijd moet bepalen om je tuin zo mooi mogelijk te krijgen, bijvoorbeeld met hardhouten vlonders. Hou ook rekening met eventuele kinderen of huisdieren bij het ontwerpen van je tuin. Een vijver is bijvoorbeeld dan niet het meest verstandige idee. En wil je een droogmolen kunnen plaatsen? Zorg dan dat daar plek voor is zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Afhankelijk van je wensen heb je natuurlijk ook de hoeveelheid onderhoud. Het is vanzelfsprekend dat een tuin met veel groen meer onderhoud vergt dan een tuin met veel bestrating. Maar ook met bestrating heb je onderhoud, denk hierbij aan onkruid tussen tegels of stenen. Dit kan je makkelijk op lossen door te voegen, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee. Allemaal zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je een tuin ontwerpt.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken