Fgenet
Image default
Groothandel

Tegels zetten: een doe-het-zelf klus met een groot resultaat

Als klusser heeft u waarschijnlijk al wel eens nagedacht over het zetten van tegels. Heeft u deze klus nog nooit opgepakt, dan bent u misschien een beetje bang voor het scheve resultaat dat dit mogelijk oplevert. Het zetten van tegels is inderdaad een specialistisch werk, waarbij u met veel aandachtspunten rekening moet houden. Toch is het vrij snel onder de knie te krijgen en kunt u met een nieuwe mooie tegelmuur echt indruk maken. Daarom is het tijd om de tegellijm en het voegrubber voor de dag te halen, want tegelzetten mag niet uit uw lijst met vaardigheden onderbreken.

Tegels en de verschillende voordelen

U kunt met tegels een verscheidenheid aan oppervlakten bekleden en de voordelen spreken dan voor zich. Een tegelmuur of -vloer is onderhoudsarm, het is sterk en kan een leven lang meegaan, u kunt het erg goed combineren met vloerverwarming en er zijn een groot aantal mogelijkheden wat betreft kleur, uitvoering, materiaal en patroon. Met een mooie terracotta tegel kunt u uw keuken transformeren en met een natuurstenen tegel ziet uw badkamer er ineens veel luxer uit. De bouwmaterialen die u bij het plaatsen nodig heeft, zijn gemakkelijk te krijgen en niet duur. De tegel is echt een ideaal materiaal voor de doe-het-zelver.

Wees voorbereid en het resultaat zal voor zich spreken

Het belangrijkste dat u kunt doen als u tegels wilt gaan zetten, is u goed voorbereiden. Lees veel over de klus en maak een stappenplan. U maakt een lijst met alle bouwmaterialen die u nodig heeft en u zorgt dat u niets vergeet bij de bouwmarkt. Het is altijd een goed idee om wat meer bouwmaterialen in te slaan, de gesloten verpakkingen kunt u immers gewoon terugsturen. Bij Van Noort BV vindt u alles wat u nodig heeft om een tegelmuur of -vloer te plaatsen. Neem de tijd, schaf de juiste bouwmaterialen aan en u heeft gegarandeerd een mooi resultaat.