Studentendassen worden vaak gebruikt binnen studentenverenigingen, om op een leuke wijze aan te geven van welke studentenvereniging de drager lid is. Voor alle leden kan er op een creatieve wij het logo van het dispuut op de das gedrukt worden. Het is dan natuurlijk wel prettig als de stropdas er gewoon netjes uitziet, zoals dat hoort. Binnen het studentenleven gebeurt het vaker dat een stropdas in de hoek van de kamer wordt gegooid en daar, soms onder een stapel andere kleding, blijft liggen tot het volgende moment dat de das gedragen wordt. De stropdas ziet er dan niet meer zo netjes uit en vertoont vaak rimpeltjes of kreukeltjes, waardoor de das er versleten en afgedragen uitziet. Hoe lost u dit op zonder strijkbout?

Studentendassen zonder strijkbout weer als nieuw maken

Wanneer een student nog bij de ouders woont, dan is het vaak geen probleem om de das even te (laten) strijken. Dit is een ander verhaal wanneer de student in een studentenhuis woont. Hier is vaker geen strijkbout aanwezig. Daarnaast wordt er in veel gevallen pas een paar uurtjes voor de gelegenheid gezocht naar de stropdas. Er is een manier om de studentendas zonder strijkbout weer als nieuw te maken. Wel is het dan belangrijk dat er minstens een paar uur tijd is voordat de stropdas gedragen moet worden.

Zo krijgt u rimpels en kreukels uit studentendassen

Pak de das aan het smalle uiteinde vast. Het is het makkelijkst wanneer u dit uiteinde even tussen de duim en de hand klemt, met het smalle deel in uw handpalm. Het brede deel kunt u recht naar beneden laten hangen. Hangt de stropdas recht naar beneden? Dan kunt u deze om uw hand gaan wikkelen. Het is belangrijk om dit niet te strak te doen. Uiteindelijk is de hele stropdas opgerold en kunt u deze op een plat oppervlak neerleggen. Na een paar uur zijn alle rimpeltjes, vouwtjes en kreukeltjes uit de stropdas verdwenen.

Werkt dit ook als er een bedrukking op zit?

Veel studentenverenigingen hebben stropdassen met logo. Deze stropdassen met logo kunnen bijvoorbeeld bij WIEBO International op maat worden gemaakt. De bovenstaande techniek kan inderdaad ook worden toegepast wanneer het gaat om studentendassen met logo. Dit geldt alleen wanneer stropdassen met logo zijn bedrukt en niet wanneer deze in de stof is geborduurd.