Fgenet
Image default
Groothandel

Een prachtige beukenhaag in uw eigen tuin

Wilt u een mooie beukenhaag in de tuin? Al sinds jaar en dag zijn beukenhagen razend populair in Nederland. Deze planten vormen de perfecte haag en voelen zich prima op hun gemak in het Nederlandse klimaat. De prachtige groene bladeren, die in de herfst rode en gele tinten krijgen, vormen een duidelijke afscheiding en geven u voldoende privacy. Bent u op zoek naar een mooie haag voor in uw tuin of voor op uw bedrijfsterrein? Bij Beukenhaagkwekerij.nl vindt u precies wat u nodig heeft. Hier leest u meer informatie over de beukenhaag, en over hoe u die het best kunt verzorgen.

Wanneer kunt u een beukenhaag planten?

Beukenhagen zijn niet alleen mooi, maar ook erg makkelijk in het aanleggen en het verzorgen. Het planten van een haag kunt u in feite het hele jaar door laten doen. Het makkelijkst is wel om te kiezen voor de herfst- of winterperiode. In deze tijd zijn de planten geheel in rust, en kunnen ze met blote wortels worden geleverd. In de lente en herfst zijn beukhagen in pot beschikbaar. Het planten van de beukenhaag kunt u het beste doen aan de hand van een vooraf bepaalde structuur. Op die manier groeit de haag mooi dicht.

Het verzorgen van uw haag

Laat u een nieuwe haag planten, dan is het wel zorg om die goed te verzorgen. U wilt natuurlijk dat de haag er steeds mooi bijstaat. Wat moet u daarvoor doen? Beukenhagen zijn gelukkig heel makkelijk in de verzorging. De planten overleven prima in het Nederlandse klimaat. Wel vinden ze het fijn om zo nu en dan extra bemesting te krijgen, één keer in het voorjaar en éénmaal in de zomer. Met een goede bemesting houdt uw haag gezond en mooi.

Snoeien van de beuk

Een beukenhaag kan flink groeien. Het is dan ook nodig om ze zo nu en dan te snoeien. In feite kunt u snoeien wanneer u wilt – en zoveel u wilt. U kunt deze haag dan ook zo vormen als u wilt. Een keer in de zoveel tijd hebben beukenhagen een verjongingssnoei nodig, om hem er weer fris uit te laten zien. De beukenhagen van Roelands Boomkwekerijen B.V. zijn allemaal van hun eigen kwekerij afkomstig.