Fgenet
Image default
Groothandel

Een MIG lasapparaat kopen bij Primex B.V.

Bouten en moeren kopen of een MIG lasapparaat kopen doet u bij Primex B.V., de in Geleen gevestigde technische groothandel die zowel bedrijven als particulieren weet te bedienen. De groothandel voert een breed assortiment, ook op het gebied van lasapparaten. Deze bestaan er in verschillende varianten. Lassen is het verbinden van materialen middels druk en/of warmte. Hierbij smelt niet alleen het toevoegmateriaal, maar ook de te verbinden materialen. Niet alleen allerhande artikelen zoals bouten en moeren kopen, maar ook een MIG lasapparaat kopen doet u bij Primex B.V. snel en probleemloos.

Waarvoor gebruikt u een lasapparaat?

Bouten en moeren kopen doet u net als een MIG lasapparaat kopen voor specifieke doeleinden. Voordat u een lasapparaat aanschaft, is het van belang om te bepalen voor welke situaties u deze precies aanschaft. Gebruikt u het voor huis-, tuin- en keukenklusjes, dan heeft het apparaat relatief weinig vermogen nodig. Voor kleine projecten in en rondom huis en garage kunt u het prima af met een apparaat dat op 115 Volt werkt. Wilt u ook dikkere metalen kunnen lassen, dan is dit niet afdoende voor een succesvol lasproces.

De verschillende soorten lasapparaten

Wilt u bouten en moeren kopen bij Primex B.V., dan heeft u de keuze uit een breed assortiment. Hetzelfde geldt als u een MIG lasapparaat wilt kopen bij deze groothandel. Er bestaan verschillende soorten lasapparaten, waarvan deze in Geleen gevestigde groothandel er drie voert. U heeft de keuze uit elektrode lasapparaten, TIG lasapparaten en MIG-MAG lasapparaten. Ook losse toebehoren zijn verkrijgbaar. Vandaag de dag gaan verreweg de meeste keuzes naar MIG-AMG lasapparaten, ook wel MIG lasapparaten genoemd.

De kenmerken van een MIG lasapparaat

Elk lasapparaat maakt gebruik van een specifiek lasproces. MIG-MAG lasapparaten zijn erg veelzijdig en leveren zeer goede resultaten. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het lassen van roestvrij staal en ijzer. Het verschil tussen MIG en MAG wordt veroorzaakt door het type gas dat u hierbij gebruikt. Echter zijn het proces en de uitkomst hetzelfde, waardoor de twee varianten vaak samen worden genoemd. Veel bedrijven in de metaalindustrie besluiten een MIG lasapparaat te kopen.