Fgenet
Image default
Eten en drinken

Welk tafeltextiel is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen

Kinderen, ze zijn geweldig! Maar soms kun je ze ook achter het behang plakken.
Bijvoorbeeld op die momenten dat je de keuken in komt lopen en je dochter vol trots verteld dat ze een mooie tekening op de muur heeft getekend. Of toen die keer dat je net een nieuwe eettafel had gekocht en je zoon met dikke watervaste viltstiften zijn favoriete tractor op een blaadje had getekend. Hierbij had hij helaas over het hoofd gezien dat de zwart inkt dwars door het papier op de tafel zou terechtkomen.

Hoe goed je je kinderen ook in de gaten houdt, dit zijn zaken die elk gezin wel eens zal gaan overkomen. Jezelf 100% indekken kan niet. Maar een zijn wel een aantal zaken te koop, die in ieder geval grote schade kan voorkomen. Of als het leed al is geleden, enigzins te verhelpen zijn.

Tafeltextiel voor kinderen

Laten we beginnen met het voorkomen van dit soort problemen. Die tekening op de muur had misschien voorkomen kunnen worden als ik de stiften van mijn dochter op een betere plek had opgeborgen. Die van mijn had voorkomen kunnen worden door bijvoorbeeld een placemat onder het tekenpapier te leggen. Om schade aan je tafel te voorkomen kun je ook gebruik maken van tafeltextiel. Hierbij adviseer ik je om gebruik te maken van tafelzeil. Zeil heeft namelijk als voordeel dat het waterdicht is en daarnaast kun je de meest ontstane vlekken met een doekje verwijderen. Als er een tafelzeil op tafel had gelegen en mijn zoon die tekening had gemaakt, hadden de zwarte inkt vlekken op mijn pvc tafelkleed gezeten en niet op mijn tafel. Niet dat dat dan leuk is, maar een nieuw tafelzeil kopen is gemakkelijker gedaan dan een nieuwe tafel kopen.

De oplossing voor vlekken op meubels

De oplossing voor vlekken op meubels die er niet meer uitgaan is plakfolie. Als je alles al hebt geprobeerd maar de vlekken er niet meer uit krijgt, dan is het gebruik van folie een goede optie. Het leuke is dat als je je kastje, muur of tafelblad met plakfolie bekleed, deze weer een hele nieuwe uitstraling krijgt. Er zijn meerdere webshops online te vinden die wel meubelfolie aanbieden. De keuze is vaak erg groot, van houtprintjes tot aan betonlook en van graniet natuursteen tot aan bloemen prints. Voor meubels is het vaak het mooiste als je hier een wat rustigere print voor kiest. De vlekken verdwenen als sneeuw onder de zon als je je beschadigde meubels weer van folie voorziet.