Fgenet
Image default
Bedrijven

Wanneer kartonnen dozen gebruiken?

Wil jij graag spullen verpakken om te verzenden of spullen op een slimme manier opslaan en ben je op zoek naar de ideale oplossing daarvoor? Voor beide toepassingen zijn kartonnen dozen een slimme mogelijkheid. Je hebt ze in veel verschillende soorten en maten. Er is altijd wel een model dat bij je past. Daarbij zijn de meeste modellen makkelijk in elkaar te zetten en geven ze veel stevigheid zodat je jouw spullen veilig kunt verpakken en vervoeren. In dit artikel zetten we op een rijtje wanneer het gebruik van deze exemplaren een goed idee is. Lees snel verder als je op zoekt bent naar slimme verpakkingen.

Als je veel producten wilt verpakken

Als je veel producten moet verpakken zijn kartonnen dozen het slimste alternatief. Je kunt in een doos veel producten kwijt en je kunt ze zo verpakken dat ze niet stuk gaan. Hou wel altijd rekening met het maximale gewicht dat het exemplaar kan dragen en hou je daar ook aan. Anders loop je de kans dat het model gaat scheuren en dat je producten stuk vallen. Zorg ook altijd voor voldoende ruimte in een exemplaar. Probeer het model niet tot de bovenkant vol te stouwen, dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk. Het wordt dan een gedoe om het model dicht te krijgen en te houden. Daarbij wordt het onhandig om deze te dragen.

Kartonnen dozen voor veilige verzending

Met de keuze voor kartonnen dozen kies je voor de veiligste optie qua verzenden. Een betere manier van verpakken is er niet. Zeker als je kiest voor stevige exemplaren die veel gewicht kunnen dragen en tegen een stootje kunnen. Je zult veel profijt hebben van je keuze. Op deze manier voorkom je breuk en beschadiging en dat verhoogt de klanttevredenheid. Er is niks zo vervelend voor een klant als een zending die in stukken ontvangen wordt. Daar worden je klanten niet echt blij van. Daarbij staat het een stuk professioneler als je gebruik maakt van stevig verpakkingsmateriaal.

Handig bij zware zendingen

Als je zware spullen wilt opslaan of verzenden dan zijn kartonnen dozen een aanrader. Flessen en andere breekbare spullen kun je veilig verpakken in karton. Kies dan voor de modellen die extra stevig zijn en loop geen risico dat het model de lading niet kan dragen. Dat is zonde van de producten. Er zijn allerlei soorten te bestellen die geschikt zijn voor dit soort spullen. Ook kun je nog kiezen voor een interieur van karton om bijvoorbeeld flessen te scheiden. Dan speel je helemaal op safe. Daarnaast kun je luchtkussens gebruiken om te zorgen dat de spullen niet gaan schuiven tijdens het vervoer.

Kartonnen dozen voor waardevolle spullen

Je kunt kartonnen dozen ook goed gebruiken om waardevolle spullen op te slaan of te versturen. Als je ze opslaat kun je precies op de doos zetten wat er in zit en je kunt de modellen makkelijk wegzetten. Bij het verzenden van waardevolle spullen zijn ze veilig verpakt en je kunt ze eventueel aangetekend versturen als je dat handig vindt. Zo weet je zeker dat de producten veilig op hun bestemming aankomen. Heb jij dozen nodig? Ga dan naar Profipack.be!