Fgenet
Image default
Auto's en Motoren

Waar let je op bij een eerste autobezichtiging?

De aankoop van je eerste auto is altijd erg spannend. Auto’s zijn namelijk een dure kostenpost. Je wilt daarom dat je de juiste keuze maakt. Je zal daarom met een aantal zaken rekening moeten houden. Buiten de aankoop heb je namelijk een verzekering nodig en waar let je nou eigenlijk op bij de aankoop van een auto?

De eerste bezichtiging

Wanneer je voor het eerst naar een bezichtiging gaat dan is dit altijd spannend. Voordat je langsgaat kun je thuis al wat onderzoek doen. Wanneer je bij iemand langsgaat check dan altijd op het internet zijn of haar naam. Wanneer het een oplichter is kun je vaak informatie hierover vinden. Het is verder handig om naar de bezichtiging altijd iemand mee te nemen. Vaak zie je meer als je met z’n tweeën bent. Controleer de auto altijd goed van binnen en van buiten. Kijk of er sprake is van roestplekken, krasje of slijtage. Let ook op of het bandenprofiel voldoende is. Kijk of de autopapieren in orde zijn en wanneer de auto voor het laatst een apk keuring heeft gehad. Ga ook altijd voor een proefrit. Dan kun je namelijk zie hoe de auto rijdt en of deze bij je past. Wanneer alles naar wens is kun je nadenken over de aankoop.

De aankoop

Je zal eerst bij jezelf moeten nagaan hoeveel geld je beschikbaar hebt. Veel mensen hebben niet meteen zoveel geld in één keer om een auto aan te schaffen. Vaak wordt er dan gekozen om voor een autolening te gaan. Veel bedrijven bieden een autolening aan. Bij een autolening krijg je het bedrag en betaal je dit maandelijks terug. Zo kun je toch je auto aanschaffen. Houdt er altijd rekening mee dat er meer kosten aan een auto zitten dan alleen het aankoopbedrag. Denk hierbij maar eens aan de kosten voor benzine maar ook voor onderhoud, belasting en de verzekering.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto/