Fgenet
Image default
Cadeau

3×3 Rubik’s kubus-montageschema voor beginners


Als persoon die deze magische puzzel van de Hongaarse uitvinder Erno Rubik in minder dan 30 seconden weet op te lossen, en ook een professionele webmaster, hoef ik alleen maar een website te maken en je de eenvoudigste methode te leren om een ​​Rubiks kubus voor beginners op te lossen. Er zijn geen geheimen, je hoeft alleen speciale formules te onthouden, en voor het gemakkelijk onthouden zal ik een visuele lesmethode gebruiken, dat wil zeggen dat informatie niet alleen in de vorm van tekst, maar ook in afbeeldingen wordt gepresenteerd. Ik verzeker u dat u, door het onderstaande schema zorgvuldig te lezen, de kubus de eerste keer zult kunnen monteren. Ga je gang, en veel geluk!

Hoe een 3×3 Rubik’s kubus op te lossen
Rubiks kubus
Kubusnotatie
In de figuur kun je zien aan welke kant het is geschreven, als laten we zeggen dat de letter “P” (R) wordt geschreven – dit betekent dat je de rechterkant een slag met de klok mee draait, (R ‘) “P'” (rechtse slag) – de rechterkant tegen met de klok mee. Aanwijzing van de partijen:

P (R) – Rechts (Rechts)
L (L) – Links (links)
B (U) – Top (omhoog)
Н (D) – Onder (omlaag)
F (F) – Vooruit (gezicht)
Z (B) – Terug (Terug)
M – middelste laag (tussen rechts en links)
P2 (R) – twee keer rechts. (Gezicht 180% draaien)
n (r) – Rechts samen met de middelste laag
l (l) – Linkerkant samen met de middelste laag
Haakjes bij formules om het onthouden te vergemakkelijken!
Rubiks kubus zijkanten
Het kruis monteren
Het enige dat ik je niet zal leren is het verzamelen van het kruis, want het is heel eenvoudig, dus verzamel het gele kruis zoals te zien is in de afbeelding links. Waarom precies geel? Je kunt elk ander samenstellen, maar dan zal het veel moeilijker voor je zijn om te navigeren, aangezien je mij volgt. Ik weet zeker dat je in dit stadium geen problemen hebt gehad, zie je, om te begrijpen hoe je een 3×3 Rubik’s kubus oplost, moet je zeker leren hoe je een kruis verzamelt.

gemonteerd kruis
Correct kruis
Nu moet je het juiste kruis verzamelen, wat betekent het juiste? Dit betekent dat alle randblokjes overeen moeten komen met de kleur van de middelste zoals op de afbeelding. We kunnen zeggen dat je gele kruis doorgaat, alsof je op zijn poten staat. Als alles overeenkomt – je hebt geluk, ga dan verder met de volgende stap. Zo niet, lees dan hieronder.

In ieder geval zal je kruis samenvallen met minstens twee kanten, dus scroll de bovenkant (het gele kruis zou bovenaan moeten staan) totdat je ziet dat minstens twee kanten correct zijn. Gemaakt? Uitstekend. Hieronder worden twee situaties getoond die u mogelijk heeft, en formules ervoor, zoek degene die bij u past en roteer de kubus volgens de formule.
het veranderen van de hoeken van het kruis
Zaak aan de linkerkant: P, V, P ‘, V, P, B2, P’, V
Koffer rechts: F2, Z2, H2, F2, Z2
PS: Het kruis moet bovenaan staan. De pijlen geven de zijden aan die niet met u samenvielen.

correct kruis
Een zijde
In dit stadium verzamelen we de hele zijkant, de foto laat zien waar we naar zullen streven. In dit stadium hoef je maar 4 formules onder de knie te krijgen, is het niet veel? Maar draai eerst de kubus om zodat het reeds gemonteerde kruis zich onderaan bevindt. Gaan!

Hieronder zie je 4 plaatjes, met totaal verschillende situaties, waarbij voor elk geval tot in detail staat wat en hoe je moet doen. Het algoritme is heel eenvoudig: de gele hoekkubus moet altijd in de rechterbovenhoek staan, dan breng je hem naar de juiste kleuren en pas je de formule toe. Laten we alles in de praktijk oplossen.

Formule 1
F ‘, B’, F
formule 2
P, B, P ‘
formule 3
P, B2, P ‘, V’, P, V, P ‘
formule 4
P, V, P ‘, V’

een kant van een Rubiks kubus
Twee kanten
Slechts twee formules scheiden u van de verzamelde twee kanten. Nu gaan we de binnenrandblokjes verzamelen. Hieronder laat ik je twee situaties zien die je als voorbeeld moet kennen!

Zoek op de onderste rand in het midden een andere gekleurde kubus dan wit. Bijvoorbeeld: groen-oranje, rood-blauw, rood-groen of oranje-blauw, vier dobbelstenen in totaal. Breng het zoals getoond in de afbeelding (vang de logica, als je een blauwgroene kubus hebt, breng het dan naar de blauwe kleur, enz.), Om dit te doen, scrol je naar de onderkant. En nu passen we de formule toe, afhankelijk van het geval. Ik zal je niet vertellen hoe je de Rubik’s kubus snel kunt oplossen, eerst moet je de formules voor beginners beheersen.
1. Formule voor de hoek aan de linkerkant: N, L, N ‘, L’, N ‘, F’, N, F
2. Formule voor de hoek aan de rechterkant: N ‘, P’, N, P, N, F, N ‘, F’
twee zijden van een rubiks kubus geassembleerd

de eerste formule voor het veranderen van hoeken
tweede formule voor het veranderen van hoeken
We verzamelen het kruis bovenaan
Drie mogelijke situaties die in deze fase van de montage onder de knie moeten worden.

stok kruis
F, P, V, P ‘, V’, F ‘
trio kruis bovenaan
F, V, P, V ‘, P’, F ‘
formule voor het maken van een kruis als er één kubus in het midden is
Voer in deze situatie een formule uit de vorige gevallen tweemaal uit.

kruis bovenop
Correct bovenkruis
Nogmaals, alles is hier eenvoudig, bekijk de foto’s en kies de formule die bij u past. Als niets u uitkomt, scrolt u eenmaal door een van de twee schema’s.

formule voor het samenstellen van het juiste kruis
P, V, P ‘, V, P, B2, P’
tweede formule voor het monteren van het juiste kruis bovenaan
P, B2, P ‘, V

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/