Fgenet
Image default
Woning en Tuin

Ideaal materiaal; plexiglas

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor glas? Dan is plexiglas een goede optie. Het is relatief goedkoop, licht en makkelijk te bewerken. Je kunt het voor veel verschillende doeleinden gebruiken en daarnaast is het duurzaam. Het heeft vele voordelen ten opzichte van gewoon glas, wat het een populair materiaal maakt dat veel gebruikt wordt in interieurs, winkels of op straat. Een plexiglas plaat bestel je gemakkelijk online en kun je zelf bewerken.

 

Voor elk budget

Plexiglas kun je vinden in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. Glas is duur en niet voor elk budget haalbaar. Plexiglas daarentegen kun je vrij goedkoop krijgen. Er bestaat namelijk naast de gegoten variant, die duurder is, de budget variant. Dit plexiglas is niet gegoten, maar geëxtraheerd. Bij het productieproces wordt de plaat geperst en gewalst, waardoor de plaat groter is dan bij een gegoten plaat. Het heeft echter wel hetzelfde basis materiaal, dus een groter oppervlakte kost minder geld. Hieraan zit wel een nadeel, namelijk dat de plaat dunner is en ook sneller kan breken. Het is gevoeliger voor bewerkingen. Gegoten plexiglas is duurder, dikker en wel goed te bewerken.

 

Hoe bewerk je plexiglas?

Gewoon glas is moeilijk te bewerken. Het is fragiel waardoor het snel breekt of versplintert. Zeker wanneer je niet gewend bent aan het bewerken van glas raden we dit niet aan. Plexiglas daarentegen kun je wel zelf bewerken. Het breekt niet snel en je hebt niet per se speciaal gereedschap nodig voor deze bewerkingen. Zo kun je het zagen of boren, zonder dat het in duizend stukjes breekt wat bij gewoon glas wel het geval kan zijn. Je kunt plexiglas ook verhitten en verbuigen. Complexere bewerkingen kun je ook laten uitvoeren.

 

Online bestellen

Omdat plexiglas zo makkelijk te vervormen is, kun je het voor veel doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan het vizier van een helm, als lichtkoepel of als afdekglas. Met glas wordt dit een stuk lastiger. Daarnaast is de verkrijgbaarheid van plexiglas erg goed. Je kunt het bijvoorbeeld op maat laten maken of standaard platen online bestellen. Dit kan onder andere bij Van Viegen, een webshop met een breed assortiment en advies op maat. Met een paar klikken voeg je de platen toe en laat je het bezorgen op de locatie van jouw voorkeur. Op maat laten maken? Ook geen enkel probleem. Geef jouw wensen door en zij regelen het voor je.