Fgenet
Image default
Zakelijk

Hoe werkt een payroll constructie?

Als ondernemer vind u het wel eens vervelend dat u eigenlijk zelf helemaal niet meer aan ondernemen toekomt. U hebt het veel te druk met uw personeel en houdt zich met name nog bezig met een heel grote papierwinkel. En dat was eigenlijk niet de reden dat u ooit een onderneming startte. Integendeel. Dat kan echt anders. Hoe? Door te kiezen voor een payroll constructie. In dat geval wordt u als ondernemer ontzorgd en verlost van de administratie. U houdt zo weer tijd over om te doen waar u altijd in uit heeft geblonken: in ondernemen dus.

Payroll constructie bespaart u de zo gehate papierwinkel

Kiest u voor een payroll constructie, dan wordt het payroll bedrijf de juridische werkgever van uw personeelsleden. Dat betekent dus ook dat het bedrijf alle administratieve en financiële verplichtingen op zich neemt en de risico’s draagt. Dit betekent dus meteen dat u niet langer uw dagen slijt met die papierwinkel maar dat u weer kunt doen waar u zo goed in bent: ondernemen. Wat moet dat een opluchting zijn. Aan de andere kant houdt u wel de verantwoordelijkheid over de uit te voeren werkzaamheden en ook de hoogte van het salaris dat iemand gaat genieten. Ook andere voorwaarden bepaalt u nog steeds gewoon zelf. U blijft dus weldegelijk baas in eigen huis.

U bepaalt nog gewoon zelf wie bij u komt werken

Natuurlijk bepaalt u ook nog steeds gewoon zelf wie u aanneemt en wie een baan binnen uw organisatie krijgt. Wat dat betreft verandert er door een payroll constructie dus niet eens zo heel veel. Aan de andere kant kunt u nu wel meer nuttige tijd aan werkgevers geven. U kunt inhoudelijk met ze aan de slag en hebt geen gedoe en onenigheid meer over een loonstrook of een loonbeslag. Daar bent u af. U kunt nu een meer coachende rol aannemen en dat zal uw bedrijf ongetwijfeld ten goede komen. De papierwinkel wordt gedaan door het bedrijf dat via een payroll constructie uw personeel over heeft genomen. Dat scheelt u ontzettend veel tijd die u nu kunt besteden aan het laten groeien van uw bedrijf.

Geen ellenlange belletjes meer met het UWV en de Belastingdienst

U hoeft ook niet langer voor voorfinanciering van de lonen te zorgen. U kunt eventueel het debiteurenbeheer mee uit handen geven en hoeft het ziekteverzuim niet meer bij te houden. Ook de eindeloze contactmomenten met het UWV en de Belastingdienst behoren bij een payroll constructie tot de verleden tijd.

U heeft weer de volledige focus op uw eigen onderneming

Door te kiezen voor een payroll constructie heeft u nadrukkelijk de focus weer terug op de eigen onderneming. U hoeft geen administratie te voeren en voor te financieren. U kunt weer aan de slag met uw bedrijf en weer doen waar u zo goed in was. Het zal zich ongetwijfeld uitbetalen in betere resultaten en groei van uw onderneming. Met u als grote roerganger aan het hoofd, kan dat bijna niet anders. Prima optie dus, een payroll bedrijf inschakelen.

 

Bij Payroll Professionals kunt u vertrouwen op kwaliteit, service en persoonlijke benadering.