Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Het EPC Certificaat

 Door middel van een elektriciteitskeuring wordt de veiligheid van je woning gegarandeerd. Een elektriciteitskeuring verminder de kans op brand of letselschade die door een slecht werkende installatie wordt veroorzaakt.

Wanneer is de elektriciteitskeuring verplicht?

De elektriciteitskeuring is verplicht zodra de installatie is vernieuwd, aangepast of verzwaard. Ook wanneer je een woning (ver)koopt moet de aansluiting worden gekeurd als de laatste keuring langer dan 25 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Alleen deskundigen van erkende bedrijven mogen deze keuring uitvoeren. Aan goedgekeurde installaties wordt het energieprestatiecertificaat (EPC-certificaat) toegekend.

Om de keuring van de elektriciteitsinstallatie aan te vragen, ga je naar het EPC-platform. Je hebt de mogelijkheid om offertes met elkaar te vergelijken. De prijzen voor een elektrische keuring kunnen variëren.

Hoe verloopt de procedure?

Als je een keuring hebt aangevraagd, komt de inspecteur langs om het netwerk te keuren, wat ongeveer een half uur tot een uur duurt. Is de installatie goedgekeurd, dan ontvangt de eigenaar een elektriciteitsattest. Dit certificaat is nodig voor aansluiting op het elektriciteitsnet en om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen.

Afkeuring & Herkeuring

Wordt de installatie afgekeurd, dan moet men de op het conformiteitenattest gemelde gebreken verhelpen en een nieuwe keuring aanvragen welke uiterlijk tot anderhalf jaar na dato dient plaats te vinden. Uiteraard zullen woningzoekende/ of woningverkopers snel tot een nieuwe herkeuring komen aangezien er meestal haast geboden is bij een EPC keuring. Men wil immers de betreffende woning snel kopen/ of juist verkopen. Erkende keurmeesters kunnen doorgaans snel tot een tweede keuring komen. Bezoek de expert hiervoor. 

Tip: de buitenruimte herstellen op gebied van versteviging? Bezoek de website voor betonpoeren, muurafdekkers en funderingstegels.

 

http://www.epcnodig.com/elektriciteitskeuring.html