Fgenet
Image default
Woning en Tuin

De stad Brussel als stad vol vastgoedmogelijkheden

Wanneer investeerders en spaarders aan investeringen in huurwoningen denken, denken steeds meer beleggers aan België.

En dan meer specifiek vooral aan Brussel voor een residentieel appartement voor verhuur. De cijfers tonen aan dat ze het bij het rechte eind hebben.

Investeringsvastgoed in Brussel heeft waardevaste kenmerken, een aantrekkelijk groeipotentieel en toegang tot een grote groep kapitaalkrachtige huurders.

België: Dynamisch vastgoedland

België is een van de meest dynamische landen voor investeringen in vastgoed voor verhuur.

Dit dankzij een gunstige vastgoedfiscaliteit en een klassieke baksteen in de maag van de Belgen.

Brussel als neusje van de zalm

Door zijn geografische ligging in het hart van Europa is de Belgische hoofdstad de thuisbasis van veel internationale bedrijven en talloze Europese en internationale instellingen.

De naam Brussel wordt gebruikt om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest inclusief de stad Brussel aan te duiden. Brussel zelf heeft een paar honderdduizend inwoners.

Maar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest inclusief alle gemeentes is meer dan 1 miljoen inwoners sterk!

Duurzaam beleggen in onroerend goed voor verhuur in Brussel

Financieel succes op de lange termijn behalen met vastgoed voor verhuur. In Brussel kan het!

Brussel is gekend voor een losse vriendelijkheid en jovialiteit die ook aantrekkelijk is voor gezinnen met kinderen.

De Belgische hoofdstad is gezegend met talloze culturele bezienswaardigheden zoals het Atomium, het Koninklijk Paleis, de Grote Markt, Manneke Pis, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, de Kunstberg, diverse musea, operazalen, enzovoort.

Bovendien is de plaatselijke horeca er enorm divers en is er dankzij de plaatselijke concurrentie sprake van scherpe prijzen. De sfeer die er heerst is werkelijk fijn en gezellig!

Een doorsnee restaurantbezoek in Brussel (de Grote Markt buiten beschouwing gelaten) is doorgaans goedkoper dan een restaurantbezoek in Vlaanderen bijvoorbeeld.

Magneet voor jong én oud

Brussel is internationale en kosmopolitische stad met meer dan 100 000 expats en is bovendien erg in trek bij studenten.

Er studeren zowel studenten die uit het buitenland afkomstig zijn (via een uitwisselingsproject zoals Erasmus) maar ook Belgische studenten die er een traject van meerdere jaren volgen.

Er zijn hoogstaande opleidingen hoger onderwijs beschikbaar in het Engels, Frans en Nederlands.

Brussel profiteert ook van de aanwezigheid van Europese en NAVO-werknemers, die kunnen rekenen op goede salarissen en stabiele jobs.

Als hoofdstad van België beschikt Brussel ook over een goed uitgerust transportnetwerk, inclusief regionale en autosnelwegen, trein-, tram- en metrolijnen, de aanwezigheid van de nationale luchthaven Brussels Airport, enzovoort.

De meer dan 1 miljoen inwoners van Brussel dienen allemaal ergens te wonen…

Hierdoor ontstaat een vruchtbaar en gevarieerd aanbod van residentieel vastgoed. En dit type vastgoed is bijzonder interessant om in te beleggen en om te verhuren.

Beleggingspanden in Brussel met mooi rendement

Afhankelijk van de exacte locatie in Brussel is er een interessant aanbod van investeringsvastgoed beschikbaar.

Met een beleggingshorizon van 10 à 15 jaar en een hefboomfinanciering kunt u fantastische rendementen behalen.

Deze rendementen worden gevormd door twee componenten: Het jaarlijkse verhuurrendement en het eenmalige rendement uit meerwaarde na een verkoop na pakweg 15 jaar.

Interessante locaties in Brussel om te investeren zijn het centrum van Brussel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Etterbeek, Elsene, enzovoort. Een underdog is Evere maar in opkomst met meerwaardekansen dankzij de nieuwe metrolijn.

Tip en conclusie

Tip: Koop en investeer direct in een meubelpakket. Gemeubileerde wooneenheden van hoogstaande kwaliteit zijn enorm gewild in de lokale Brusselse huurdersmarkt (veel buitenlandse expats en ambtenaren die hier specifiek naar zoeken).

Kortom, Brussel is een internationaal georiënteerde stad waar het interessant is om een goedbetaalde job te vinden. Het is er tevens aangenaam leven, ontspannen en wonen.

Vandaar dat dit een interessante, waardevaste en duurzame locatie is om in vastgoed voor verhuur te investeren.