Fgenet
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het materiaal van sprinklerleidingen door de jaren heen

Door de jaren heen hebben sprinklerleidingen zich ook ontwikkeld. Sinds de uitvinding van sprinklers in 1864 heeft het leidingsysteem meerdere veranderingen meegemaakt. De eerste sprinklerleidingen waren van zwart ijzer en in 1892 werden deze ijzeren leidingen vervangen door stalen leidingen. In de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen de koperen buizen op de markt en slechts twintig jaar later ook de gechloreerde polyvinylchloride en polybutene leidingen. Wilt u advies hebben over de verschillende materiaalsoorten, wendt u dan tot Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen, voor al uw vragen.

De eigenschappen van de verschillende materialen in sprinklerleidingen

Staal, koper, CPVC en PB hebben allemaal verschillende eigenschappen ten opzichte van elkaar. Het smeltpunt vindt plaats op een andere temperatuur, de hittevervormingstemperatuur is anders en het gewicht zijn slechts een aantal factoren, waardoor de verschillende materialen zich van elkaar onderscheiden. De stalen sprinklerleidingen hebben altijd een economisch voordeel aan zich gehad en deze buizen hebben eveneens een hoge mechanische sterkte.

De stalen sprinklerleidingen met de hoge smeltpunten

De unieke eigenschappen van staal leveren stalen sprinklerleidingen een aantal voordelen op. Staal heeft een hoog smeltpunt, waardoor een brand al boven de veertienhonderd graden Celsius moet bereiken om staal te kunnen smelten. Een stalen sprinkler is daarbij rigide van stuk en voldoet aan strenge normen en regels.

De gechloreerde polyvinylchloride leidingen met vele voordelen

Door gebruik te maken van gechloreerde polyvinylchloride leidingen vergewist u zichzelf van hittebestendige leidingen. Het is eigenlijk een kunststofbuis (PVC) met een hoger chloorgehalte, waardoor het een goede weerstand heeft tegen chemische corrosie en een lage warmtegeleiding heeft. Verder zijn dit soort leidingen van een goede sterkte en taaiheid, zelfdovend en vlam vertragend, licht van gewicht en goed waterdicht. Daarnaast hebben de leidingen een lange levensduur door hun robuuste karakter. Wilt u weten welke sprinklerleidingen de beste oplossing voor uw situatie bieden? Neem dan contact op met de experten van Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen.

https://firesecurity.be/

Gerelateerde artikelen

Kies voor nauwkeurig meten met een immo laserscanner

Ontdek zelf de populariteit van een epoxyvloer

Metalen lockers voor alle toepassingen