Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over Private equity

Alles wat u moet weten over Private equity

Waarschijnlijk heeft u het woord private equity al wel eens voorbij horen komen, helaas weten nog niet heel veel mensen wat het begrip nou precies inhoudt. Private equity kan voor u, als ondernemer, enorm belangrijk zijn. Het is daarom erg zonde als u niet weet wat het precies is en wat de mogelijkheden zijn. In deze blog vertellen we alles wat u moet weten over private equity.

 

Wat is het nou precies?

Private equity is eigenlijk niets anders dan het Engelse woord voor privaat vermogen, of eigen vermogen. Een partij die zich bezig houdt met private equity is dus betrokken bij privaat vermogen bij bedrijfsovernames. Vooral voor bedrijven die geen rechtsvorm van vennootschap beschikken is dit erg handig, aangezien deze bedrijven geen aandelen kunnen uitkeren voor liquide middelen. 

 

Het voordeel van privaat vermogen

Het gebruiken van private equity heeft voordelen voor zowel de kopende partij als de verkopende partij. De verkopende partij krijgt geld, waarmee ze verder kunnen investeren in het eigen bedrijf. De kopende partij heeft een deel van het bedrijf gekocht, wat in principe steeds meer waard moet worden. Op deze manier gaan de beide partijen een soort samenwerking aan die voor beide kanten positief uit pakt.

Bedrijf kopen met private equity? Laat u helpen door een ervaren partij!
Wilt u een bedrijf kopen? Dan kan het financieren van deze koop met private equity wellicht een aantrekkelijke optie zijn. Zorg ervoor dat u zich goed laat voorlichten, aangezien er wel een aantal belangrijke zaken zijn waar u kennis over moet hebben. Met behulp van een ervaren partij zoals Marktlink kunt u de risico’s zo klein mogelijk houden. Neem contact op met Marktlink om de mogelijkheden te bespreken en wellicht bent u binnenkort eigenaar van een bedrijf!

 

https://www.marktlink.com/