Fgenet
Image default
Aanbiedingen

Airco kopen? Hou hier dan rekening mee.

Airco kopen? Hou hier dan rekening mee. 

Een goede airconditioning is onmisbaar gedurende de warmere zomerdagen. Je hebt er jarenlang profijt van en het zorgt voor een hoop leefgemak. Toch twijfelen veel mensen over de aanschaf van een airco. Installatie en kosten spelen hier vaak een rol in. Ben je benieuwd naar de beste tips voor het aanschaffen van een airco? Lees dan gauw verder. 

 

Geluidsniveau

Een van de meest gehoorde argumenten om geen airconditioner aan te schaffen, is dat ze veel geluid maken. Nu verschilt het natuurlijk per ruimte hoeveel last je hiervan hebt. Zo heb je in je slaapkamer misschien eerder een geluidsstille airconditioner nodig dan in de woonkamer. Een mobiele airco kan handig zijn, maar maakt vaak veel lawaai. Als je van plan bent om de airco ‘s avonds van de woonkamer naar de slaapkamer te verplaatsen, moet je dus wel een vaste slaper zijn. Mocht dit niet het geval zijn, overweeg dan een stille airco. Deze produceren niet veel geluid waardoor je ‘s nachts goed zult slapen. 

 

Vermogen van de airco

Niet elke airco kan evenveel vierkante meter verkoelen. Hou hier dan ook rekening mee met de aanschaf. Het komt helaas veel voor dat mensen luchtverkoeling aanschaffen voor een te grote ruimte. De airco kan dan zijn werk niet goed doen en belandt uiteindelijk op een andere kamer. Met goed advies voorkom je problemen. 

 

Aansluiting 

Ook aansluiting van de luchtverkoeling kan vraagtekens oproepen. De meeste airco’s zijn duo-split of multi-split airco’s. Let bij de aansluiting van deze luchtverkoeling op dat ze op een aparte groep in de meterkast aangesloten moeten worden. Het voordeel van wat zwaardere en professionelere airco’s is dat ze vast zijn en vaak zowel kunnen warmen als koelen. 

 

De juiste onderdelen

Een airco is een investering waar je – als het goed is – lang plezier aan zult beleven. Toch kan het gebeuren dat een onderdeel van je airco vervangen moet worden. Airco onderdelen kun je gelukkig snel en gemakkelijk online vinden bij het merk van jouw keuze. Heb je toch nog een vraag over het vinden van het juiste onderdeel bij de airco? Bij Fixpart maken ze je graag wegwijs in hun uitgebreide assortiment!

 

https://fixpart.be/