Fgenet
Image default
Industrie

Zaken waarop u moet letten bij de aanschaf van een kolomboormachine

Wanneer u bij Crispyn Mechanics van plan bent om een kolomboormachine aan te schaffen, dan heeft u een uitgebreid assortiment waaruit u kunt kiezen. De prijzen variëren hierbij van circa €500 tot meer dan €10.000. U wilt natuurlijk geen miskoop doen en een te duur apparaat kopen voor de enkele klussen waar u slechts een boormachine nodig heeft. Enkele zaken die van belang zijn voor de keuze van uw kolomboormachine zijn: veiligheid, grootte en aanwezigheid laser.

 

Veiligheid bij een kolomboormachine

Het is natuurlijk zo dat werken met zwaardere gereedschappen risico’s met zich meebrengt. Dit is voor een kolomboormachine niet anders. U kunt letsels oplopen door rondvliegend puin. U kunt verstrikt raken met kleren of haren in de boor. Of u kunt zelfs gewond raken, wanneer de constructie van de boor het begeeft bij een te intensieve klus. Zorg daarom altijd voor een afscherming. Sommige boormachines leveren de schermkap bij de apparaten erbij. Afschermingen helpen bovendien bij opspatten van koelvloeistof, wanneer u die zou bijvullen.

 

Grootte van de boormachine

Er zijn veel modellen van de kolomboor in omloop. De meeste modellen kunt u op uw werktafel plaatsen, maar er zijn ook grotere boormachines verkrijgbaar. Deze moeten aan de vloer verankerd worden en zijn dientengevolge beduidend duurder in aankoop. Ook zijn deze kolomboormachines krachtiger, dus is het raadzaam om van tevoren goed na te gaan voor welke klus u de boor eigenlijk nodig heeft. Voor de minder grote en minder intensieve klussen is een kleinere kolomboor gunstiger.

 

Laser voor nauwkeurigheid

Niet alleen sluipschutters kunnen er gebruik van maken, maar ook kolomboormachines maken gebruik van lasers. In dit type machines is een laser verwerkt, die werkt als een assistent tijdens het boren. De laser helpt om gaten in een serie snel en gemakkelijk te boren. Dit doet de laser door het perforatieniveau van het te boren materiaal te controleren.

https://www.crispyn.be/