Fgenet
Image default
Gezondheid

Waar je lichaam ontzuren goed voor is

Verzuring van je lichaam, je hebt er misschien wel eens van gehoord maar geen idee wat het precies inhoudt. Ons bloed bevat zuur en in een gezond lichaam wordt de balans tussen dit zuur en de base in onze vaten op de juiste manier gehandhaafd. Wanneer je lichaam verzuurd is, is deze balans uit evenwicht. Dit kan een grote invloed hebben op onze gezondheid en op ons welzijn. Gelukkig is er iets wat je hieraan kunt doen, namelijk ontzuren. In dit artikel vertellen we je meer over verzuring en hoe het ontzuren van je lichaam dit kan verhelpen.

Zure afvalstoffen

Op het moment dat een baby ter wereld komt bestaat hij of zij uit 70% water en 30% spoorelementen en mineralen. Naarmate we groter en ouder worden veranderen deze hoeveelheden en nemen ze af. Zure afvalstoffen nemen de plaats in van het water en de mineralen. De afvalstoffen komen in je lichaam terecht door een ongezonde levensstijl en gifstoffen, denk bijvoorbeeld aan slechte voeding, medicijngebruik en stress. Het grootste deel van deze gifstoffen kan ons lichaam verwerken en als afvalstoffen afvoeren. Doordat het lichaam niet in staat is om alle gifstoffen te verwerken blijven er zuurresten achter in je lichaam, de gewrichten, weefsels en botten slaan deze op. Hierdoor kun je last krijgen van gezondheidsklachten. Ook zijn er wezenlijke enzymactiviteiten die hierdoor niet kunnen plaatsvinden.

Je lichaam ontzuren

Door alle gifstoffen waar je dagelijks mee in aanraking komt is het belangrijk je lichaam zo nu en dan te ontzuren. Hoewel je lichaam nooit zal stoppen met het aanmaken van zure afvalstoffen kan jij je lichaam wel een handje helpen om in balans te blijven. Ontzuren doe je door je levensstijl en voedingswijze aan te passen. Probeer zo min mogelijk verzurende dranken en voeding tot je te nemen. Consumeer geen of zo min mogelijk alcohol, koolzuurhoudende dranken, koffie en suikers. Daarnaast kunnen overmatig sporten, medicatie, stress en roken kunnen je lichaam laten verzuren. Probeer ook deze aspecten zo veel mogelijk te vermijden. Versgeperste biologische groentesapjes van Sapje kunnen ook helpen om verzuring in je lichaam te voorkomen. Ontdek alles over de gezondheidsvoordelen van Sapje op de blog van Sapje. 

Houd je lichaam in balans

Heb jij last van gezondheidsproblemen en weet je niet waardoor dit komt? De verzuring van je lichaam kan hier wel eens de oorzaak van zijn. Het actief ontzuren van je lichaam en het verbeteren van je gezondheid kun je dus doen door je levensstijl en eetpatroon op positieve manier te veranderen en door gezonde sapjes te drinken.

 

https://www.sap.je/