Fgenet
Shopping / Home and Garden

Soorten sierpoorten en bijbehorende prijzen

Op het gebied van de sierpoort zijn er verschillende varianten. Elke variant heeft een eigen sierpoort prijs. In dit artikel lees je over de verschillende varianten en de prijs hiervoor. Na het lezen kan je dus bepalen welke poort het beste bij jouw wensen en budget past.

 

De looppoort

De kleinste en daarmee goedkoopste optie voor een sierpoort is de looppoort. Deze poort is geschikt voor voetgangers en is doorgaans ongeveer een meter breed. De hoogte van een looppoort verschilt per toepassing. Voor een voortuin zijn ze vaak niet hoger dan een meter. Bij een achtertuin hangt dit een beetje af van de hoogte van het hekwerk of de schutting. Het staat vaak het beste als de looppoort even hoog is als het hekwerk of de schutting. Een looppoort van 100×100 cm kost gemiddeld tussen de €130 en €300. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het model, de afmeting en afwerking.

 

De draaipoort

Een meer luxueuze poort is de draaipoort. Hierbij draaien de deuren naar binnen of buiten open. Dit ziet er helemaal luxueus uit als dit automatisch gaat. Je kan je poort op meerdere manieren automatiseren. Een draaipoort is minimaal drie meter breed en tussen de een en twee meter hoog. Een draaipoort van dit formaat kost tussen de €575 en €1.500.

 

De schuifpoort

Een andere luxe poort die iets minder ruimte nodig heeft is de schuifpoort. Hier schuiven de deuren naar de zijkant waardoor er voor en achter de deuren niet extra vrije ruimte benodigd is. Ook de schuifpoort heeft een minimale breedte van drie meter en doorgaans een hoogte tussen de een en twee meter hoog. Voor een schuifpoort van 300×100 cm betaal je tussen de €1.450 en €2.000. De schuifdeuren kunnen zwaar zijn, het is daarom verstandig om te schuifpoort te laten automatiseren, dit biedt ook extra gemak. Je kan de poort open laten gaan als je aankomt rijden of als je weg wil gaan.