Fgenet
Image default
Vakantie

In vastgoed investeren: rendement met een lange looptijd

Wat betekent in vastgoed investeren in de praktijk? Het is de laatste jaren het perfecte alternatief geworden voor sparen. De combinatie van een lage spaarrente én een lage hypotheekrente zorgen ervoor dat particuliere en kleine zakelijke investeerders hun heil zoeken in de vastgoedmarkt. Niet onterecht, want de marges en het rendement in vastgoed zijn prima te noemen. Zeker recreatief vastgoed is in opkomst, mede dankzij de groeiende vraag naar binnenlandse vakanties. Wilt u in vastgoed investeren, en in het bijzonder recreatief vastgoed, dan kan dat bij Center Parcs Vastgoed.

In recreatief vastgoed investeren vergt kennis

Vastgoed was lange tijd niet voor de particuliere klant weggelegd, mede door de financiële crisis. Tegenwoordig is een particuliere investering in vastgoed echter de beste manier om rendement uit uw vermogen te halen. Voordat u echter begint met investeren in recreatief vastgoed is het belangrijk om enige kennis op te doen. Weet u bijvoorbeeld in welk gebied u een vakantiehuis wilt kopen en hoe ziet het aantal jaarlijkse gasten eruit? Op basis van deze gegevens kunt u ook beslissen of u rendement wilt ontvangen op garantie of naar aanleiding van de huurinkomsten van het vakantiepark van Center Parcs Vastgoed. Tevens geeft de locatie een beeld van de toekomstige kans op groei in de verhuur van uw vakantiewoning.

De voordelen van recreatief vastgoed

Recreatief vastgoed kent relatief weinig risico’s, zeker ten opzichte van standaard vastgoed zoals woningen in de stad. De waarde is vrij stabiel en daarmee investeert u in zekerheid. Het rendement kan daarbij oplopen tot 3% tot 5% of zelfs meer. Het heeft daarnaast fiscale voordelen in de vorm van belastingvrij rendement en het kunnen terugvorderen van btw over de aankoop van de woning. Reken daarbij dat u door deze investering zelf voordeliger vakantie viert en u bent klaar om in vastgoed te investeren.

https://www.centerparcs-vastgoed.be/