Fgenet
Image default
Shopping / Home and Garden

De lijger

Misschien heb je er van gehoord in het roddelnieuws dat Memphis Depay, de Nederlandse voetballer een lijger naar zijn huis heeft genomen. Niet iedereen vond dit zo aangenaam en waren er dan ook vele discussies rondom dit onderwerp ontstaan. Maar waarom kwam het tot negatieve meningen? Horen Lijgers niet in het huis van mensen of raakt het een ander ethisch vlak? In dit artikel lees je, waarom dierinstanties vol tegen Memphis waren.

 

Diereninstanties geven aan een lijger niet natuur geboren is. Hiermee bedoelen ze dat de mens eigenlijk dit dier heeft gemaakt. Zo hebben ze een leeuw en een tijger laten voortplanten wat normaal gesproken niet kan aangezien ze op twee verschillende delen van de wereldbol leven. Een lijger is dus een mensen product. Verder kan de lijger zo groot worden als een koe en kloppen aardig wat genetisch bepaalde eigenschappen niet bij een lijger. Oftewel is het een groot ethisch gebeuren rondom dit dier. Verder geven dier instanties aan dat Memphis een groot voorbeeld voor vele is in Nederland en dat geen goede publiciteit voor het dier haalt. Zo geven deze instanties aan dat Memphis alleen maar de jeugd stimuleert om ook een dier in huis te halen wat daar niet hoort.

Memphis had dit moment gedeeld op zijn Instagram waar hij van duizenden positieve of negatieve commentaar op kreeg. Hij moest zichzelf wel verdedigen door via de live functie van Instagram zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij gaf aan dat het dier niet van hem is en voor een keer naar zijn huis laten komen. Veel mensen waren hier tevreden mee en riepen namen naar Memphis. Dit deelde Memphis dan op zijn kanaal en begon discussie op te lopen. Veel mensen beschuldigde Memphis andere vonden het geen probleem. Kortom heeft dit nieuwtje voor in de showbizz nieuws gestaan.

https://www.showbizz24.be/