Fgenet
Image default
Bedrijven

Hoe kies je de beste zwembadverwarming voor jouw zwembad?

Om de beste verwarming te kiezen voor je zwembad dien je met een aantal dingen rekening te houden. Rekening houden met deze dingen is belangrijk omdat je anders niet genoeg capaciteit hebt voor het verwarmen van je zwembad. Zorg er ook altijd voor dat je rekening houdt met het volume van je zwembad. Een groter volume heeft namelijk meer zonnecollectoren nodig om voldoende warmte in het water te creëren. Hieronder staan 2 opties weergegeven van zwembadverwarming en wat deze voor jou kunnen betekenen.

Warmtepomp aanschaffen

Het gebruik van een warmtepomp voor je zwembad is het beste idee om op een efficiënte en goedkope wijze je zwembadwater te verwarmen. Een warmtepomp is bovendien zeer milieuvriendelijk omdat de energie voor de warmte uit de lucht wordt gehaald. Het gebruik van een warmtepomp is ideaal voor de grotere zwembaden en voor mensen met een medium sized bad. Het is vooral geschikt voor mensen die willen genieten van warm en comfortabel zwembadwater tijdens bewolktere dagen.

Zonnekoepel aanschaffen

Het verwarmen van zwembadwater kan vandaag de dag natuurlijk volledig duurzaam en verantwoord. Na aanschaf van de zonnecollectoren werken ze volledig kosteloos op zonne-energie. Tijdens zomermaanden kan je door gebruik te maken van een koepel zonnecollectoren het zwembad een vijftal graden verwarmen. 

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/zwembad-verwarming/