Fgenet
Image default
Woning en Tuin

Diverse soorten raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan niet altijd even makkelijk zijn. Er zijn eindeloze soorten en varianten die ieder weer andere behoeftes vervullen. In deze blog gaat het over de verschillende rolgordijnen en jaloezieën. 

Rolgordijnen voor iedere ruimte

Een van de meest populaire soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen. Ze komen in iedere ruimte tot hun recht en voegen echt iets toe in een kamer. Rolgordijnen hebben een warme en sfeervolle uitstraling. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, hierdoor vervullen ze al je wensen. 

Rolgordijnen komen voor in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante variant. Dankzij deze variatie, sluiten rolgordijnen in iedere ruimte goed aan.  Verduisterende rolgordijnen komen vooral voor in de slaapkamer, deze dikke stof zorgt ervoor dat je een ruimte volledig kunt verduisteren. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en goede nachtrust. Naast het verduisteren, hebben deze rolgordijnen ook een isolerende functie. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, ideaal voor je privacy dus! Daarom zien we deze rolgordijnen ook vaak aan de straatkant, zo kunnen voorbijgangers niet bij je naar binnen kijken. Wel laten lichtdoorlatende genoeg lichtinval door. Zo is je ruimte altijd verlicht, zonder dat iemand bij je naar binnen kan kijken. 

Transparante rolgordijnen laten veel licht door, ook is het mogelijk om deze stof heen te kijken. Hierdoor heb je iets minder privacy, maar kun je wel altijd genieten van een mooi uitzicht naar buiten. Deze rolgordijnen creëren veel licht in een ruimte en zorgen ervoor dat een ruimte een stuk groter kan lijken. 

Drie soorten jaloezieën

Naast rolgordijnen, zijn jaloezieën ook erg populair deze tijd. Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Hierdoor creëer je veel vrijheid en speling als het gaat om privacy en lichtinval. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, aluminium en pvc. 

Houten jaloezieën zijn ideaal en een verrijking van je interieur. Ze hebben een natuurlijke, duurzame en chique uitstraling. Houten jaloezieën komen vaak voor, door de lamellen te kantelen heb je zelf de controle over je lichtinval. 

Aluminium jaloezieën zijn handig voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken, deze zijn namelijk vochtbestendig. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor het weerhouden van fel licht. De derde variant zijn pvc jaloezieën, hier kun je een houtnerf aan toe laten voegen waardoor ze een echte hout uitstraling hebben. Ook deze zijn vochtbestendig en komen dus goed in een vochtige ruimte van toepassing.