Fgenet
Image default
Energie

Alles over de grootte van een kleine windmolen

Als je op zoek bent naar een kleine windmolen die je kunt gebruiken als energievoorziening voor je boerenbedrijf dan is het verstandig om je vooraf te oriënteren. Een van de vragen waar je al snel tegenaan kunt lopen is de vraag over het formaat van een kleine windmolen. Bekijk hier de windmolen van EAZ wind

Deze windmolen is speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector en kan je helpen om een deel of alle energie op te wekken die past bij je bedrijf en je bedrijfsvoering. Daarnaast is vooral de grootte van de windmolen erg aantrekkelijk.

Maten

De maat van de kleine windmolen van EAZ wind is geschikt voor de meeste boerenbedrijven. De maximale hoogte die de windmolen kan hebben is afhankelijk van de lokale regelgeving, de omgeving en de inpassing in het landschap. Om het duidelijk te maken heb je dus te maken met de wetgeving die een bepaalde hoogte toestaat. 

Deze hoogte kan variëren en heeft onder andere ook te maken met het feit in welke omgeving je zit. Het tweede wat de hoogte betreft is de omgeving. Een omgeving met veel bomen breekt veel wind waardoor er minder opbrengst is. Hierdoor zou je de mast boven de bomen uit kunnen laten steken. 

Het derde punt waar rekening mee gehouden moet worden is de inpassing in het landschap. Een windmolen ook al is deze klein, moet passen en eigenlijk opgaan in de omgeving. Dit kan je creëren door te spelen met de hoogte van de mast zelf.

De wieken

Het belangrijkste bij een windmolen zijn de wieken. Hoe groter de wieken zijn, hoe meer wind ze kunnen opvangen. Als wieken meer wind opvangen zullen ze gemakkelijker draaien en bij het draaien van de wieken wordt de stroom opgewekt. Door de ervaring die EAZ wind heeft en het zelfstandig ontwerp wat ze gemaakt hebben, weten ze de ideale lengte van de wiek te combineren met de opbrengst die je hebt van de wieken. Dat betekent concreet dat de wieken altijd passen bij de behoefte die je hebt. 

Totale constructie

Als je kijkt naar de totale constructie dan is het dus moeilijk om vast te stellen hoe groot alles zal zijn. Wat wel duidelijk is bij de aanschaf van een windmolen, is het feit dat deze 20 jaar mee moet gaan. Als je dan kijkt naar het gebruik van de windmolen en hoe intensief dit is, zie je dat dit 12 keer langer mee moet gaan dan het gebruik van een degelijke tractor. 

Daarmee heeft EAZ wind laten zien dat de manier van productie past bij de huidige eisen die gesteld mogen worden aan windmolens. Bekijk de visie van EAZ wind op deze website. Ontdek hiermee dat voor elke boerderij er een oplossing te vinden is waardoor je minder of helemaal niet afhankelijk bent van een energieleverancier. 

https://www.eazwind.be/